Gwyneth s hčerko Apple na koncertu očka Chrisa Martina. Foto: EPA
Gwyneth s hčerko Apple na koncertu očka Chrisa Martina. Foto: EPA
Gwyneth in Chris sta poročena že skoraj deset let. Foto: Reuters

40-letna oskarjevka ima sicer s soprogom, pevcem britanske skupine Coldplay Chrisom Martinom, že dva otroka - osemletno Apple in šestletnega Mosesa.

V intervjuju za revijo You je povedala, da kljub temu še vedno čuti praznino, ki jo je pustil nerojeni tretji otrok. "Moja otroka me nenehno prosita, naj jima rodim bratca ali sestrico. In nikdar se ne ve, mogoče bi mi pa uspelo iztisniti ven še enega," razlaga. "Pogrešam svojega tretjega. Razmišljam o tem."

Brez pojasnil, kdaj natančno je utrpela splav, še dodaja: "Imela sem res slabo izkušnjo, ko sem bila noseča z mojim tretjim. Ni se izšlo in skoraj sem umrla. Zato se stalno sprašujem, ali sva srečna s tem, kar imava, ali bi morala še enkrat poskusiti."

Kakor koli se bo Paltrowova že odločila, v nekaj je prepričana - da je v Martinu našla človeka, ki mu lahko zaupa. "Ne glede na to, kaj se dogaja v najinem zakonu, vem, da sem izbrala najboljšega očeta za svoje otroke," je povedala o svojem soprogu. "Tako dober je z otrokoma, in vedeti, da imaš otroke s tako dobrim človekom, je resnično olajšanje. Tako te razbremeni. Sva predana starša, vse odločitve sklepava skupaj in podpirava drug drugega."

Kritike zaradi odrekanja hrane
Čeprav je igralka zaradi otrok svojo kariero potisnila na stranski tir in se je celo preselila iz Hollywooda v London, pa na njene materinske metode v zadnjem času leti kar nekaj kritik prehrambnih strokovnjakov.
Navdušenka nad zdravo prehrano in vsemi mogočimi dietami je namreč močno razburila z izjavo, da Apple in Mosesu odreka ogljikove hidrate, zato gresta otroka včasih spat "s posebnim občutkom lakote, ki ga povzroča neuživanje kruha, testenin in riža".

Gwyneth je v svoji novi knjigi o prehranjevalnih navadah It's All Good zapisala, da je prepričana, da je vsa družina alergična na gluten, mlečne izdelke in jajca, zato v njihovi kuhinji teh sestavin ni mogoče najti.