Nekdanji član zasedbe One Direction Harry Styles te dni predstavlja svoj tretji samostojni album Harry's House, ki je doživel številne pozitivne odzive tako pri poslušalcih kot pri poznavalcih. Foto: AP
Nekdanji član zasedbe One Direction Harry Styles te dni predstavlja svoj tretji samostojni album Harry's House, ki je doživel številne pozitivne odzive tako pri poslušalcih kot pri poznavalcih. Foto: AP

Styles bi moral v nedeljo zvečer nastopiti v Royal Areni, ki je od nakupovalnega središča, ki je bilo prizorišče streljanja, v katerem so umrli trije ljudje, še trije pa so hudo ranjeni, oddaljeno le okoli 650 metrov. Organizator koncerta Live Nation je sicer sprva na Facebooku objavil, da koncert kljub streljanju bo, a se je pozneje izkazalo, da je streljanje zahtevalo smrtne žrtve.

Na družbenih omrežjih so se zato nad organizatorja zgrnile številne kritike, v vmesnem času je posredovala policija in na koncu je bil koncert odpovedan. Kot so po poročanju nemške tiskovne agencije DPA sporočili organizatorji, so koncert odpovedali v skladu z navodili danske policije. "Vsi smo pretreseni zaradi dogajanja in v mislih smo z žrtvami in njihovimi družinami," so objavili in dodali, da še preverjajo morebitne možnosti za poznejšo izvedbo koncerta in izrazili upanje, da bo lahko kupcem vstopnic čim prej posredovali sveže informacije.

Na družbenih omrežjih pa se je oglasil tudi sam Styles. "Žal mi je, da nismo mogli biti skupaj. Prosim, pazite nase," je zapisal na Twitterju in dodal, da je njegovo srce zlomljeno, podobno kot je zlomljeno srce prebivalcev Københavna. "Obožujem to mesto. Ljudje so tako prijetni in polni ljubezni," je še zapisal 28-letni glasbenik.

Sorodna novica Policija za strelski napad v Københavnu izključuje teroristični nagib

V nedeljskem streljanju v danski prestolnici so bili po zadnjih podatkih ubiti trije ljudje, še trije ljudje so bili huje poškodovani. Njihovo zdravstveno stanje je kritično. Zaradi streljanja so prijeli 22-letnega Danca. Policija glede motiva streljanja še ni objavila nobenih informacij.