Nemška lepotica Heidi Klum je lani postala Američanka, da bi lahko oddala glas za Baracka Obamo in tako zagotovila lepšo prihodnost svojim potomcem. Foto: EPA
Nemška lepotica Heidi Klum je lani postala Američanka, da bi lahko oddala glas za Baracka Obamo in tako zagotovila lepšo prihodnost svojim potomcem. Foto: EPA
Seal in Heidi Klum
Seal in Heidi sta po štirih letih zakona še vedno do ušes zaljubljena. Foto: EPA

Nemška supermanekenka, producentka in voditeljica TV-uspešnice Modni oblikovalci, oblikovalka lastne linije kavbojk za znamko Jordache, "angelček" znamke spodnjega perila Victoria's Secret in obraz lastne linije za nego kože In an Instant je uspešna poslovna ženska, hkrati pa ponosna mati štiriinpolletne Leni, triinpolletnega Henryja ter dveletnega Johana.

Rada bi, da bi se tudi njeni malčki zavedali, da lahko uresničijo svoje sanje. Lani je zato tudi uradno postala ameriška državljanka, da bi na volitvah lahko oddala svoj glas predsedniškemu kandidatu Obami, s čimer je 35-letna lepotica želela navdahniti svojo družino. "Ker imam otroka mešanih ras (oče Henryja in Johana je temnopolti pevec Seal, op. p.; oče svetlolase Leni pa italijanski mogotec iz sveta formule 1 Flavio Briatore), se zdaj počutim, da, ko jim govorim, da lahko postanejo kar koli, to resnično velja."

Medtem ko je predsednik Obama dober vzornik za njen naraščaj, Heidi pravi, da ima tudi moški njenega življenja - Seal, s katerim sta poročena štiri leta - precej občudovanja vrednih lastnosti. "Imam najboljšega moža na svetu," pojasnjuje. "Zelo mi pomaga."

Kljub zvezdniškemu statusu rutinska opravila
Za zvezdniški par je preživljanje časa skupaj in ohranjanje občutka normalnosti na prvem mestu, zato otroke vsak dan peljeta v šolo. Vse poteka zelo rutinsko, se smeji Heidi: "Na poti tja se pogovarjava o otrocih. Na poti nazaj pa se pogovarjava z otroki."

In čeprav Heidi z veseljem sprejema odgovornosti materinstva, verjame, da njena sposobnost usklajevanja družine s kariero kot slavna ženska ni nič posebnega. "Nimam težkega vsakdanjega življenja, s katerim se spopada toliko mater na svetu."

A. K.