Supermanekenka je razburila nemško javnost. Foto: EPA
Supermanekenka je razburila nemško javnost. Foto: EPA
Heidi s soprogom Sealom
Že slaba dva meseca po porodu je sodelovala na reviji spodnjega perila. Foto: EPA
Heidi na podelitvi emmyjev
Blestela je že pet dni po porodu. Foto: EPA

Nemška supermanekenka, ki je članica žirije na izboru za manekenke v oddaji Germany's Next Top Model, je namreč dekletu visoke postave, ki tehta le 50 kg, dejala, da vrhunski oblikovalci izbirajo samo dekleta s sanjskimi postavami, s čimer je dekletu najverjetneje želela namigniti, da mora še malo shujšati.

V Nemčiji izjava ni ostala neopažena, stvar je šla celo tako daleč, da bodo oddajo morda zaradi množice pritožb iz javnosti ukinili.

Strokovnjak za motnje hranjenja, dr. Ulrich Rau, je za neki britanski časopis povedal, da se mu tovrstne oddaje zdijo zelo nevarne, saj je večina deklet, ki želijo postati manekenke, že tako preveč suhih.

Heidi se je pred kratkim sama spopadla s težkim izzivom hujšanja, saj je "morala" izgubiti težo, ki jo je pridobila med drugo nosečnostjo. A očitno ji gre hujšanje dobro od rok, saj se je že pet dni po porodu pojavila na podelitvi nagrad emmy in kot vedno blestela, v manj kot dveh mesecih po rojstvu otroka pa se je že sprehodila po modni brvi na reviji Victoria's Secret.

Tudi sicer je prva oddaja Germany's Next Top Model razočarala producente na nemški televizijski postaji Pro7, saj je bila na večer, ko so jo prvič predvajali, šele na četrtem mestu po gledanosti v Nemčiji. Prehitele so jo nanizanka Na kraju zločina, resničnostna oddaja Die Super Nanny in celo ponovitev nemške kriminalne serije Der Bulle Von Toelz.

Javnomnenjska raziskava je pred kratkim pokazala, da so Nemci naveličani postavne kraljice modnih stez.