Helen Mirren je uživala mamila, vse dokler ni zvedela, da so sad nacista Klausa Barbieja. Foto: EPA
Helen Mirren je uživala mamila, vse dokler ni zvedela, da so sad nacista Klausa Barbieja. Foto: EPA
Helen Mirren
Helen Mirren danes živi zdravo življenje, kar se vidi tudi na njenem telesu. Foto: EPA

63-letna igralka, ki je svet nedolgo nazaj navdušila s svojo postavo in svojim modnim slogom, je za časopis GQ odkrila mnogo detajlov iz svoje preteklosti. Mnogo ljudi je ostalo nad Heleninim intervjujem presenečeno, saj graciozna igralka deluje tako nedolžno, a očitno ni bilo vedno tako ...

Oskarjevka v svetu mamil in norih zabav
Helen je v mladosti uživala opojne substance, kot so kokain, LSD in marihuana. Mamila je uživala predvsem na različnih zabavah, vse do tedaj, ko je zvedela, da vojni zločinec Klaus Barbie služi denar s prodajo mamil iz Južne Amerike: "Oboževala sem jemanje kokaina, a nisem nikoli pretiravala s konzumiranjem mamil ... le na kakšni zabavi." Ko je iz časopisov zvedela, da so prijeli Klausa, se je odrekla opojnim substancam: "Skrival se je v Južni Ameriki in živel od trgovine z mamili. Tedaj sem dojela, da sem uživala stvar, ki je delo zločinskih rok. Vsak moj 'snif' je bil na neki način podpora njegovemu zločinu."

"Posilstvo je tako delikatna tema, kajne?"
V zelo iskrenem intervjuju je Helen odprla svojo dušo, saj je med drugim priznala, da so jo na zmenkih tudi posilili. Kot je igralka dejala, posilstev ni prijavila policiji, saj se v njenih časih tega enostavno ni počelo: "To se je zgodilo, ker sem bila naivna in ker sem spoznala vedno napačne moške. Toda ni bilo preveč nasilno, saj me niso pretepali, temveč so me zaklepali v sobo in prislili v seks proti moji volji."