Foto:
Foto:
Koliko je daroval Leonardo DiCaprio, ni znano.

Sandra Bullock in Leonardo DiCaprio sta se odzvala na ponedeljkov poziv ameriškega predsednika Georgea Busha ml., ki je s svojim očetom Georgeem Bushem starejšim in predhodnikom Billom Clintonom začel akcijo, s katero hoče Američane prepričati, naj podarijo čim več denarja za prizadete na opustošenem območju.

Zvezdnica je tako za jugovzhodno Azijo ameriškemu Rdečemu križu namenila en milijon dolarjev, ljubljenec deklic po celem svetu pa je Unicefu namenil večjo količino denarja, vendar vsote ni razkril. DiCaprio dobro pozna prizadeto območje, saj je pred leti na eni izmed tajskih rajskih plaž snemal film Plaža.

Bullockova je sicer že pred tem denar namenjala v dobrodelne namene - pred dobrimi tremi leti je za žrtve napadov 11. septembra v ZDA namenila enako vsoto kot zdaj.

Tudi televizijska mreža NBC bo dodala svoj delež - 15. januarja bo na vseh svojih programih predvajala oddajo, v kateri bodo nastopali glasbeni in filmski zvezdniki, od gledalcev pa bodo skušali pridobiti čim več donacij za ogroženo območje.