Poročila sta se leta 1996. Foto: EPA
Poročila sta se leta 1996. Foto: EPA

Hugh Jackman in njegova žena Deborra-Lee Furness sta se leta 1995 spoznala na snemanju avstralske televizijske serije Correlli. Takrat je bila Avstralka že uveljavljena igralka, Jackman pa je ravno končal dramsko šolo. Poročila sta se aprila 1996 in v zakonu posvojila dva otroka, ki sta zdaj stara 23 in 18 let.

Letos sta si skupaj ogledala tudi teniške spopade v Wimbledonu. Foto: AP
Letos sta si skupaj ogledala tudi teniške spopade v Wimbledonu. Foto: AP

Avstralski par naj bi se po 27 letih zakona ločil. "Najino popotovanje se zdaj spreminja in odločila sva se, da se ločiva, da bi se posvetila individualni rasti," sta zvezdnika zapisala v izjavi in dodala, da sta bila "blagoslovljena s tem, da sta si delila skoraj tri desetletja čudovitega in ljubečega zakona". Obenem sta 54-letnik in 67-letnica poudarila, da bo družina vedno njuna največja vrednota, poroča People.

"Naslednjega poglavja se lotevava s hvaležnostjo, ljubeznijo in prijaznostjo. Ceniva vaše spoštovanje naše zasebnosti, medtem ko najina družina krmari skozi to spremembo v naših življenjih," sta igralca, ki sta si še julija skupaj ogledala teniško prvenstvo v Wimbledonu, še zapisala in dodala, da bo to njuna edina izjava o tem.

Jackman, ki je znan tudi po vlogi Wolverina, je na družbenih omrežjih pogosto objavljal sporočila o svojem zakonu. Aprila je ob 27. obletnici poroke zapisal: "Skupaj sva ustvarila čudovito družino in življenje. Tvoj smeh, duh, velikodušnost, humor, predrznost, pogum in zvestoba so zame neverjetno darilo. Ljubim te z vsem srcem." Dve leti pred tem je za njuno srebrno obletnico dejal, da je njun zakon "naraven kot dihanje".