Hulk Hogan je legenda ameriškega wrestlinga. Foto: EPA
Hulk Hogan je legenda ameriškega wrestlinga. Foto: EPA
Silni Hulk Hogan se opravičuje zaradi izrečenih besed. Foto: Reuters

"WWE je razdrla pogodbo s Terryjem Bollom (aka Hulkom Hoganom)," so sporočili iz WWE-ja, kar med oboževalci wrestlinga zagotovo ne bo poželo navdušenja, saj je Hulk Hogan legenda wrestlinga - v ringu se je prvič pojavil leta 1977.

V WWE-ju so k uradni izjavi o prekinitvi sodelovanja s Hulkom Hoganom dodali še, da njihova organizacija slavi posameznike iz vseh okolij, kar kaže tudi raznolikost njihovih zaposlenih, wrestlerjev in oboževalcev po vsem svetu, s čimer so jasno nakazali, zakaj so odpustili Hulka.

Novica o prekinitvi pogodbe se je pojavila po tem, ko so z WWE-jeve spletne strani umaknili Hulkov profil in so na spletu prenehali prodajati z njim povezane izdelke.

Hulkov odvetnik pa je ameriškim medijem povedal, da je Hogan sam ponudil odstop, preden ga iz WWE-ja odpustijo.

"Vsi smo malo rasisti"
In zakaj se je Hulk znašel v težavah? RadarOnline in National Enqurier sta namreč objavila zgodbo o avdioposnetku, v katerem je Hulk pokazal svojo rasistično stran.

Avdioposnetek je eno izmed dokaznih gradiv v Hoganovem pravnem boju s spletno stranjo Gawker, ki jih Hulk toži za 100 milijonov dolarjev, ker so objavili posnetek seksa, ki si ga je privoščil z ženo svojega najboljšega prijatelja. Omenjena medija sta videla transkripte pogovorov, Hogan pa naj bi tako v enem izmed pogovorov svoji ljubici Heather Clem povedal: "Mislim, da smo vsi malo rasisti." Nato naj bi uporabil več rasističnih izjav, s katerimi je želel opisati ljubezensko življenje svoje hčerke.

Hulk Hogan se je že opravičil zaradi svojega vedenja: "Nesprejemljivo je, da sem uporabil žaljiv jezik, ni opravičila za to." Za ameriški People je povedal še, da je razočaran nad sabo: "To nisem jaz. Resnično verjamem, da je vsaka oseba na svetu pomembna in da je ne bi smeli obravnavati drugače na podlagi rase, spola, usmerjenosti, verskega prepričanja ..."

Hulk Hogan se je lani vrnil k WWE-ju, kjer je v najboljših časih osvajal naslov za naslovom, s čimer si je prislužil tudi status legende.