Bono je v intervjuju leta 1989 o bremenih slave potarnal: 'Lahko bi šel na oder, si odpel hlače in pokazal svoj k***c, pa bi ljudje mislili, da gre za kako globlje sporočilo.' Foto: EPA
Bono je v intervjuju leta 1989 o bremenih slave potarnal: 'Lahko bi šel na oder, si odpel hlače in pokazal svoj k***c, pa bi ljudje mislili, da gre za kako globlje sporočilo.' Foto: EPA
'Pričakujte, da je Bobby Bobby. Če Boby ni Bobby, Bobby pač ne more biti Bobby,' je o svoji biti nekoč globokoumno razmišljal Bobby Brown. Foto: EPA

Pri glasbeni reviji NME so sestavili seznam 25 najbolj nezaslišanih izjav popzvezdnikov. Nekaj vam jih predstavljamo tudi mi.

Raper 50 Cent se je pred kratkim osmešil, ko je na Twitterju zapisal resnično neokusen komentar o cunamiju na Japonskem, ki je ogrožal tudi zahodno obalo ZDA: "Valovi bodo udarili točno ob 8. zjutraj, ko se bodo nori beli fantje odpravili deskat na vodi." Pozneje je priznal, da je z izjavo "želel le šokirati".

Ameriška popprinceska Britney Spears je avtorica cvetke: "Pogosto potujem tudi na druge celine, na primer v Kanado." Očitno geografija res ni njena vrlina, ugotavljajo pri NME-ju, saj je nekoč izjavila tudi, da bi rada nastopala v muzikalih "v kakšnih manjših krajih, kot sta London in Anglija", ob drugi priložnosti pa bleknila: "Pravzaprav si nikoli nisem želela na Japonsko, preprosto zato, ker ne maram jesti rib in vem, da je to zelo priljubljeno tam v Afriki."

"Kje pa se bo odvijal letos?" je Christina Aguilera z vprašanjem odgovorila na vprašanje, ali bo prišla na filmski festival v Cannesu. Popdiva Beyonce pa je izjavila: "Igranje je lažje in udobnejše od igranja - manj drame je vpletene." Res? "Svojega otroka nisem nosila le jaz, ampak tudi vesolje," je bila nekoč poetična Celine Dion. Pri NME-ju se sprašujejo, na kaj je bila torej pritrjena popkovina?

Noel Gallagher je na vrhuncu "britpop bitke" s skupino Blur leta 1996 v intervjuju v Observerju dejal: "Želim si, da bi dobili aids in umrli." Nekaj podobnega je "prijavil" tudi Nicky Wire, ko je leta 1992 med koncertom izustil: "Molimo, da bo Michael Stipe kmalu odšel na isti način kot Freddie Mercury." Pozneje se je sicer precej neuspešno poskušal izmotati iz te godlje ...

Bob Dylan je v intervjuju za Rolling Stone leta 1987 "malce" šovinistično pripomnil: "Sovražim gledati punce na odru. Sovražim to ... zato, ker se prodajajo. Še posebej tiste, ki ne nosijo ničesar. Pof**ano prodajajo se." Še ena legenda, Bill Wyman iz Rolling Stonesov, pa je "v davnih časih" izjavil: "V redu je, ko skačeš po odru pri 20, ko jih imaš 25, je pa že malo sramotno." Kdo ve, ali je kdaj obžaloval te besede, saj "po odru poskakuje" še 44 let pozneje.

In še zadnja, a nič manj zabavna. Alanis Morissette se je leta 2003 z besedami "Hvala, Brazilija" na koncertu zahvalila občinstvu v ... Peruju. Pozneje je povedala, da je bila takrat pač pijana.