Christina Applegate februarja letos na podelitvi nagrad igralskega ceha (SAG). Foto: AP
Christina Applegate februarja letos na podelitvi nagrad igralskega ceha (SAG). Foto: AP

51-letna igralka je za Vanity Fair povedala, da je Netflixova serija Dead To me verjetno njen zadnji projekt. "Najverjetneje ne bom več nastopala pred kamero," je dejala Applegate.

Za vlogo v omenjeni seriji je igralka prejela tudi nominacijo igralskega ceha (SAG) za najboljšo igralko v komični seriji.

Christini Applegate so avgusta 2021 diagnosticirali multiplo sklerozo. Takrat je snemala serijo Dead to Me in začasno so ustavili snemanje, da bi se lahko začela zdraviti.

Applegate je v intervjuju za Vanity Fair povedala, da bo serijo pogrešala in da ima rada svoje sodelavce in ekipo, a da je bilo preteklo leto "boj". "Pogrešam to izkušnjo, hkrati pa mi je lažje, ker mi je bilo lani tako neverjetno težko, da se mi ni treba več tako zelo truditi, da bi preživela dan."

Igralka je leta 2008 spregovorila tudi o svoji bitki z rakom na dojki: na srečo so ji ga odkrili zgodaj, a so ji zdravniki vseeno svetovali odstranitev obeh dojk ter jajčnikov in jajcevodov, saj je nosilka mutacije v genu BRCA1, ki je povezana z večjo možnostjo razvoja raka dojk in jajčnikov.