Igralka na policijski fotografiji, posneti leta 2010. Foto:
Igralka na policijski fotografiji, posneti leta 2010. Foto:

Z odločitvijo sodišča je lahko 41-letna igralka zelo zadovoljna, saj ji je sprva zaradi uboja iz malomarnosti grozilo do deset let za rešetkami. Sodnik je igralki znižal kazen tudi zaradi tega, ker je mamica dveh deklic, ena izmed njiju pa ima tudi motnje v duševnem razvoju.

Spomnimo, obtožnica iz leta 2010 je Amy bremenila uboja in napada z avtomobilom. Amy Locane-Bovenizer je 27. junija leta 2010 s svojim chevrolet tahoejem trčila v mercury milan, ki ga je vozil Fred Seeman iz Montgomeryja v New Jerseyju. Pri tem je umrla Seemanova žena Helene, ki je sedela na sovoznikovem sedežu.

Amy je policistom po nesreči priznala, da je spila več kozarcev vina, preden je sedla za volan, strokovni pregled alkoholiziranosti pa je pokazal, da je bila dovoljena vsebnost alkohola več kot trikrat večja od dovoljene.

Žal mi je, žal
"Nikoli ne bom prenehala žalovati," je dejala Amy in dodala, da iskreno obžaluje, ker se je zgodila prometna nesreča.

Manj zadovoljen je bil z odločitvijo sodišča Fred Seeman, ki je poleg tega, da je v nesreči izgubil svojo ženo, bil tudi sam hudo poškodovan: "To ni pravično," je jezno zabrusil novinarjem ob izhodu iz sodne dvorane, z njim pa se je strinjal tudi njegov 26-letni sin Ford.

Glede na to, da je igralka do zdaj v zaporu preživela 81 dni, mora zvezdnica serije Melrose Place, ki je nastopila tudi v filmih Cry-Baby, School Ties in Secretary, v zaporu preživeti še približno dve leti in pol.