Italijanski 'žrebec' Rossano je Ivano zasnubil septembra. Foto: EPA
Italijanski 'žrebec' Rossano je Ivano zasnubil septembra. Foto: EPA
Donald in Melania Trump
Zakon Donalda in Melanie se zdi trden. Foto: EPA

59-letna Ivana je nekdanja žena ameriškega mogotca Donalda Trumpa. Prav Trump je Ivani in njenemu 23 let mlajšemu italijanskemu poslovnežu za poroko odstopil svoje razkošno posestvo v Mar-a-Lagu na Floridi, na katerem sta usodni "da" leta 2005 dahnila tudi Donald in slovenska manekenka Melania Knauss.

Donald in Ivana sta se ločila leta 1990, za nekdanjo olimpijko in manekenko Ivano, rojeno na Češkem kot Ivana Marie Zelníčková, pa je bila to že četrta poroka.

Vstop dovoljen le izbrancem
Poroka je bila razkošna, kot je le mogoče, povabljenih je bilo kar 600 gostov, ki so jim naročili, naj se strogo držijo kodeksa oblačenja, 25-članski orkester je priletel naravnost iz Pariza, poročna torta pa je bila visoka skoraj štiri metre.

Na takšnem "gala" dogodku niso smeli manjkati znani obrazi. Med svati sta bila tako hotelska dediča, zakonca Rick in Kathy Hilton - starša razvpite Paris in pevec in pisec besedil Neil Sedaka.

Donald in trije otroci navzoči
Ena izmed družic je tudi nevestina hčerka, 27-letna lepotica Ivanka, ki je bila oblečena v rumeno, oba sinova pa sta jo pospremila do oltarja. Donald Trump, ki je paru sestavil predporočno pogodbo, je sedel med gosti.

Ivana, ki si je za obred izbrala pastelno rožnato in zlato obleko, je iz Pariza pripeljala tudi najmanj šest večernih oblek, v katerih se je razkazovala, ko je slekla poročno obleko, pridno pa je obiskovala tudi tečaj tanga, da je bil njen prvi ples z možem res popoln.

T. H./A. P.