V novem letovišču bo za gurmane poskrbela italijanskoameriška restavracija Carbone. Foto: AP
V novem letovišču bo za gurmane poskrbela italijanskoameriška restavracija Carbone. Foto: AP

Ivanka Trump, hči nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki letos sicer spet kandidira za predsedniški stolček, je razkrila nov projekt, pri katerem sodeluje s svojim možem, nepremičninskim razvijalcem Jaredom Kushnerjem, ki sicer načrtuje podvige tudi v Beogradu.

"Imamo 1400 hektarjev velik otok v Sredozemlju, privabljamo najboljše arhitekte in blagovne znamke," je povedala v intervjuju za podkast Lexa Friedmana in tako napovedala, da bosta s skupnimi močmi odprla nov luksuzni hotel v Albaniji.

Gorsko letovišče z vilami bo upravljala prestižna znamka Aman Vlada Dronina. Njeni oboževalci so številna znana imena – tudi Bill Gates, Mark Zuckerberg, Angelina Jolie, David Beckham, George in Amal Clooney, Tom Hanks ter člani različnih kraljevih družin. Aman ima sicer več kot 30 nepremičnin v 20 državah, prenočitev v teh letoviščih v povprečju stane okoli 1400 dolarjev na noč, cene vil se gibajo tudi okoli 50.000 dolarjev, poroča Page Six.

V novem letovišču bo za sladokusce poskrbela italijansko-ameriška restavracija Carbone, ki so jo ustvarili Mario Carbone, Rich Torrisi in Jeff Zalaznick.

"Čudovito je združiti ves ta talent in to, da se lahko igram in spet 'napenjam nepremičninske mišice' in se ob tem zabavam," je še dodala Ivanka Trump, ki je skupaj s Kushnerjem delala za svojega očeta v Beli hiši, preden se je temu odpovedala, ker je želela več časa preživeti s svojimi otroki v Miamiju.

Moderno, a v skladu s terenom

Obenem je poudarila, da "poskuša počastiti obstoječo topografijo". Konceptualne risbe so namreč po njenem mnenju videti "zelo moderne, vendar v skladu z rastlinstvom in terenom, ki obstaja".

"Seveda, si želiš steklo – želiš pogledati ven in videti ta čudoviti modri ocean, a ne gre samo za to, da imaš lepo stekleno škatlo," je povedala in dodala, da je pomembno razmišljanje o tem, kako nekaj takega narediti na način, ki se ne zdi splošen ali kot da zapraviš priložnost za ustvarjanje nečesa novega.