"Danes je prvi pomladni dan. Danes je vajin dan. Dobrodošli, moji deklici!" je na svojem Instagramu ob fotografiji malčic zapisal 40-letni upokojeni hrvaški smučarski as.

Zaradi novih pravil, uvedenih ob epidemiji novega koronavirusa, rojstvu deklic ni smel prisostvovati.

Enaka pravila veljajo tudi v slovenskih porodnišnicah.

Kostelić in njegova 34-letna žena Elin, nekdanja islandska smučarka, sicer že imata dva otroka, petletnega Ivana in triinpolletnega Leona.

"Ostajam brez besed"

Kostelić je najbolj odlikovani hrvaški smučar vseh časov. Svojo bogato kariero je po številnih poškodbah sklenil leta 2017. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Kostelić je najbolj odlikovani hrvaški smučar vseh časov. Svojo bogato kariero je po številnih poškodbah sklenil leta 2017. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic

V pogovoru za Večernji list je nekdanji skupni zmagovalec svetovnega pokala in nosilec štirih olimpijskih medalj dejal, da je tako srečen, da ostaja brez besed.

Kot je povedal, je porod potekal brez težav, ob tem pa se je zahvalil osebju v zagrebški bolnišnici Petrovo.

"Ves čas so bili izredno pozorni in profesionalni in so tudi v teh težkih časih poskrbeli za to, da je porod potekal brez vsakršnih težav," je še dejal Kostelić.

Še posebej vesela bratca

Imen za dvojčici zakonca Kostelić še nista dokončno izbrala, praznovanje pa bo za zdaj moralo počakati.

"Ko se stanje s koronavirusom malo umiri, bova povabila prijatelje in bomo skupaj proslavili prihod deklic, kot se spodobi," je še pojasnil ponosni očka za Glorio.

Da Elin pričakuje dvojčici, je Ivica razkril že lani v pogovoru za to hrvaško žensko revijo. "Vsi smo presrečni in vznemirjeni, sestric pa se še posebej veselita najina sinova," je povedal.

Že pred poroko leta 2014 sta sicer zakonca upala na veliko družino.