Kontroverzen na odru in pod njim. Foto: EPA
Kontroverzen na odru in pod njim. Foto: EPA

52-letniku očitajo napad na snemalca na koncertu leta 2019 v Gilfordu, obtožnica pa ima dve točki in za vsako mu grozi nekajmesečna zaporna kazen, pa tudi dva tisoč evrov globe.

Policisti so v izjavi pojasnili, da pevec in njegovi menedžerji za izdani nalog vedo že kar nekaj časa, vendar pa se še vedno niso potrudili z odgovorom na obtožbe. So pa poudarili, da pri nobeni od omenjenih obtožb ne gre za spolni napad, poroča BBC.

Sorodna novica Igralka Esmé Bianco Marilyna Mansona obtožuje posilstva; vložila je tudi tožbo

Plaz obtožb o zlorabljanju

Te namreč glasbeniku s pravim imenom Brian Warner prav tako očitajo. Igralka Esmé Bianco, ki je najbolj znana po vlogi Ros v HBO-jevi fantazijski nadaljevanki Igra prestolov, je pred mesecm dni vložila tožbo, v kateri nekdanjega fanta obtožuje številnih spolnih napadov, posilstva in drugih zlorab v obdobju med letoma 2009 in 2013.

Tožba je bila vložena v Kaliforniji, kjer je proti Marilynu Mansonu že odprta kriminalistična preiskava. Kriminalisti v Los Angelesu so jo odprli v februarju, ko
je glasbenika pet žensk javno obtožilo spolnih napadov in zlorab. Kot prva je igralka Evan Rachel Wood razkrila, da jo je Manson v času njune zveze več let "grozljivo zlorabljal".

Zvezdnik, s katerim je bila v zvezi od leta 2007 pa do leta 2010, ko sta se tudi zaročila, naj bi do nje pristopil že, ko je bila najstnica, nato pa jo je več let zlorabljal. "Moji možgani so bili sprani in zmanipulirani v podreditev," je priznala.

Sorodna novica Evan Rachel Wood: "Marilyn Manson je tisti, ki me je zlorabil"

Manson: Moje intimne zveze so bile vedno soglasne

Žrtve naj bi zaradi teh izkušenj zdaj trpele tudi za posttravmatskim stresom, depresijo in tesnobnostjo, z njimi pa drži tudi Rose McGowan, nekdanja zaročenka ameriškega pevca.

"Moja umetnost in moje življenje seveda že od nekdaj veljata za kontroverzna, a nedavne obtožbe na moj račun so grozno izkrivljanje resničnosti. Moje intimne zveze so bile vedno soglasne in s polno privolitvijo odraslih partnerjev. Taka je resnice, ne glede na to, kako in zakaj nekateri preteklost zdaj predstavljajo narobe," je takrat na Instagramu zapisal slavni pevec.