Amber Heard na sojenju. Foto: AP
Amber Heard na sojenju. Foto: AP

Med uvodnimi izjavami ta teden je odvetnica Heardove navedla, da je 35-letna igralka "skozi celotno razmerje z Johnnyjem" nosila s seboj Milanijev set Conceal + Perfect, pri tem pa namignila, da je Heard omenjena ličila uporabljala za prikrivanje poškodb, ki naj bi ji jih domnevno zadajal Depp.

58-letni igralec ves čas zanika, da bi bil do svoje nekdanje žene fizično nasilen, in trdi, da je bila ona tista, ki ga je fizično napadala.

Zdaj so se na navedbe odzvali še pri Milaniju, ki jim očitno ne ugaja, da jih je tabor Heardove povlekel v trenutno najodmevnejšo sodno dramo v ZDA.

Korektor lansirali šele leta 2017

V četrtek je proizvajalec na svojem uradnem računu na TikToku objavil 15-sekundni video, v katerem so ovrgli trditve Heardove.

“Vprašali ste nas ... In naj gre v zapisnik, da smo naš Conceal + Perfect lansirali leta 2017! Pomnite: domnevno fizično nasilje naj bi se dogajalo med letoma 2014 in 2016, ločila sta se leta 2016, set pa smo lansirali decembra 2017,” so zapisali ob posnetku Deppa in Heardove na sodišču ob glasbeni podlagi "International Super Spy" ("Mednarodni supervohun").

Posnetek nato s sodišča preide na sedež Milanija, kjer vidimo mlajše dekle s katalogom izdelkov v roki, nato pa odpre na strani, kjer je opisan omenjeni produkt. Kamera se nato ustavi na datumu lansiranja – 2017.

Kar pomeni, da Heardova zagotovo v tistem času ni uporabljala ličila, ki ga je poroti kazala njena odvetnica. “Tu smo, da razčistimo dejstva primera," so še dodali pri Milaniju.

Srdit sodni spor

Odvetnica Amber Heard z omenjenim korektorjem Milanija pred poroto. Foto: AP
Odvetnica Amber Heard z omenjenim korektorjem Milanija pred poroto. Foto: AP

Nekdanja zakonca, ki sta se spoznala na snemanju Zapitega dnevnika leta 2011, sta, vse odkar sta vložila zahtevek za ločitev, v srditem sporu – tako v medijih kot na sodiščih.

Aktualno, dramatično, mučno (in zelo javno) sojenje poteka na sodišču okrožja Fairfax v Virginiji, kjer bo morala porota razsoditi, ali je Heard onečastila dobro ime Deppa s svojim esejem v Washington Postu leta 2018, v katerem je pisala o tem, da je bila žrtev družinskega nasilja.

Med drugim smo samo ta teden slišali, kako je Depp večkrat omagal zaradi kombinacije tablet, mamil in alkohola, kako so zakoncema redno rezervirali dve hotelski sobi, da bi on lahko zbežal pred njo, kako ga je fizično in psihično maltretirala, kako naj bi v navalu jeze pustila lastne iztrebke na njegovi strani postelje, kako je vanj zalučala steklenico vodke, ki mu je odrezala del prsta, in kako je on svojim zvezdniškim kolegom o njej pisal, da bi jo bilo treba utopiti in zažgati, njeno truplo pa pof**ati.

Depp, ki ne skriva, da ima težave z mamili in alkoholom, a obtožbe nasilja kategorično zanika, zaradi škode, ki so jo govorice povzročile njegovi bogati karieri, od Heardove terja 50 milijonov dolarjev odškodnine. Ona ga medtem toži za 100 milijonov, ker jo je označil za lažnivko.

Sojenje naj bi trajalo od šest do sedem tednov.

Johnny Depp je ta teden tri dni preživel na mestu za priče. Foto: AP
Johnny Depp je ta teden tri dni preživel na mestu za priče. Foto: AP