Jacinda Ardern. Foto: Reuters
Jacinda Ardern. Foto: Reuters

Jacinda Ardern je v torek med precej živahno debato v parlamentu med drugim odgovarjala na očitke svojih političnih nasprotnikov, da ne želi priznati napačnega ravnanja. Vodja opozicijske stranke David Seymour je tako od nje zahteval, naj s primeri pojasni, "kdaj je storila napako, se zanjo primerno opravičila in jo popravila".

Ardern je v odgovoru dejala, da je njena stranka ob več priložnostih priznala, da njen odziv ni bil popoln, med temi primeri pa je bil po njenih besedah tudi način, kako se je država soočila s covidom-19, poroča Guardian.

Ob tem je poudarila, da stoji za delom svoje vlade. "Vedno smo sprejemali odločitve, za katere smo verjeli, da so v tistem trenutku v najboljšem interesu Nove Zelandije," je sklenila svoj odgovor Seymourju, sedla, potem pa – nevedoč, da je njen mikrofon še vedno vključen – zamrmrala: "Kakšen aroganten kreten."

Kmalu po tem, ko je posnetek neprimerne opazke obšel državo (in se razširil po svetu), so iz premierkinega urada sporočili, da se je Ardern že pogovorila s Seymourjem in se mu za izjavo opravičila.