Kiefer Sutherland je podpisal pogodbo za osmo sezono serije 24, udarcev pa ne deli samo na malih zaslonih, ampak tudi v resničnem življenju. Foto:
Kiefer Sutherland je podpisal pogodbo za osmo sezono serije 24, udarcev pa ne deli samo na malih zaslonih, ampak tudi v resničnem življenju. Foto:
Kako trda je Kieferjeva glava, je občutil oblikovalec Jack McCollough (levo), sicer soustanovitelj modne znamke Proenza.

Bauerja v priljubljeni televizijski seriji že sedmo sezono upodablja igralec Kiefer Sutherland, ki mu zdaj očitajo, da je v torek ponoči udaril modnega oblikovalca Jacka McCollougha. Igralec je oblikovalcu namenil udarec z glavo in mu razbil nos. Vmes pa je bila seveda ženska.

Natančneje - igralka Brooke Shields. Vsi trije so se znašli na zabavi v newyorški četrti SoHo, ki je sledila prireditvi v Metropolitanskem muzeju, kamor so se nagnetli številni zvezdniki. Sutherland in Shieldsova sta se pogovarjala za šankom, ko je pristopil McCollough, nekaj rekel Shieldsovi, Sutherland pa se je obrnil in z McColloughom izmenjal nekaj ostrih besed, nato pa mu nenadoma namenil še udarec v obraz.

Kdo govori resnico?
Ta del zgodbe so enako opisali vsi vpleteni, razlika pa je v razlagi povoda za napad. Sultherland namreč trdi, da je McCollough užalil Shieldsovo, oblikovalec pa je za policijski zapisnik izjavil, da ga je Kiefer udaril popolnoma brez razloga. Policija dogodek še preiskuje, na informativni pogovor so povabili tudi Shieldsovo in Sutherlanda, podrobnosti pa še niso razkrili.

Alkohol ni za Kieferja
Splošno mnenje prič dogodka pa se bolj nagiba v McColloughovo korist, pravijo namreč, da je bil Sutherland popolnoma pijan. Kadar je pijan, o igralcu krožijo govorice, da je strah in trepet Hollywooda. Takrat se ga izogibajo tudi njegovi najboljši prijatelji, saj postane zelo agresiven. Prav zato mnogi verjamejo, da McCollough pravzaprav ni naredil nič narobe, da je iz Sutherlanda govoril (in udarjal) alkohol. Sutherlanda so leta 2007 ujeli med vožnjo pod vplivom alkohola, sodišče pa mu je zato dosodilo tudi 48-dnevno zaporno kazen.

Jack je Kiefer, Kiefer je Jack
Za Kieferjem je bogata igralska kariera, srca oboževalcev pa je ukradel z upodobitvijo protiterorističnega agenta Jacka Bauerja v razvpiti seriji 24. Zgodbe v seriji namreč zaradi svojega neprizanašanja življenjem in usodam glavnih junakov gledalce vedno znova osupnejo. Viharno službeno in zasebno življenje Jacka Bauerja pa je rdeča nit serije že vse od začetka. Pri nas smo si lahko ogledali šest sezon serije, v ZDA so pravkar predvajali sedmo (njen 'trailer' si lahko ogledate tudi v priloženem videoposnetku), Kiefer pa je pred dnevi podpisal pogodbo tudi za prihajajočo osmo sezono.

T. H.