James Franco je te dni ob igri še pridni podiplomski študent na NYC. Foto:
James Franco je te dni ob igri še pridni podiplomski študent na NYC. Foto:
Franco v Howlu.

32-letni zvezdnik Milka in Ananas Ekspresa, ki ga bomo v kratkem lahko gledali tudi ob Julii Roberts v filmu Jej, moli, ljubi, se je za oktobrsko številko revije The Advocate razgovoril o tem, kako je igrati istospolno usmerjene like, "zadetke" in gostovati v "žajfnici" Splošna bolnišnica (General Hospital).
Franca, ki je diplomiral iz kreativnega pisanja, zdaj pa podiplomsko študira pisanje in film, bomo v kratkem lahko videli tudi v vlogi pesnika Allena Ginsberga v filmu Howl.
In kaj pravi Franco, ki mu je zlati globus prinesla TV-vloga Jamesa Deana?

O tem, ali bi priznal, če bi bil homoseksualec: "Seveda, če bi bil, bi vam povedal. Verjetno je razlog, da kdo ne bi, strah, da bi tako priznanje škodilo njegovi karieri. Ampak mene to ne bi odvrnilo. Še naprej bom delal projekte, ki si jih želim. Vsi mislijo, da sem 'zadetek', in nekateri mislijo, da sem gej, ker sem odigral nekaj istospolnih vlog. To si ljudje mislijo, a ni res. Ne kadim trave. Nisem gej."
O tem, zakaj si izbira vloge gejevskih likov: "V tej kinozgodovini je toliko heteroseksualnih ljubezenskih zgodb. Tako zlajnano je že. Preprosto mi ni tako zanimivo. Zame je bolj zanimivo igrati vloge in razmerja, ki niso tako pogosto portretirana."
O tem, kako mu ne bi nič preprečilo igranja v filmu Howl: "Moji agenti so me na vsak način želeli odvrniti od tega, da bi igral v General Hospital. Zdelo se jim je, da igranje v 'žajfnici' ni najboljša zamisel. Vedo pa, da sem si vedno želel posneti film o bitnikih, zato me nihče ni poskušal odvrniti od igranja Allena Ginsberga."