Letos poleti se je pogodil. Foto: EPA
Letos poleti se je pogodil. Foto: EPA

James Franco je po skoraj štirih letih, odkar so mu očitali številne spolne prestopke in neprimerno vedenje med poučevanjem v igralski in filmski šoli, prvič obširnejše spregovoril o dogodkih. Francu se je namreč očitalo, da je "skušal ustvariti dotok mladih žensk, ki so bile v imenu izobraževanja izpostavljene njegovemu osebnemu in poklicnemu spolnemu izkoriščanju", v Studiu 4 pa naj bi svoje študente silil k nastopanju v vse bolj spolno eksplicitnih prizorih v slogu orgij, odigrani prizori so se tudi snemali.

Sorodna novica Spolni prestopki v igralski šoli: James Franco se je pogodil za 2,2 milijona dolarjev

Čeprav je sprva obtožbe zanikal, 43-letnik in njegovi soobtoženi pa so se pogodili, da bodo plačali 2,2 milijona dolarjev (1,8 milijona evrov) za poravnavo, je med intervjujem za podkast The Jess Cagle Show po radiu SiriusXM igralec priznal, da je s svojimi študentkami imel spolne odnose – a ne v okviru predmeta o spolnih prizorih. To se mu zdaj sicer zdi narobe, do tega po njegovo ne bi smelo priti. "Takrat sem mislil, da je vse v redu, če smo odrasli in je sporazumno," je dejal in dodal, da takrat ni bil razsoden – boril se je tudi z zasvojenostjo s spolnostjo, poroča Guardian.

"Takrat se mi ni zdel primeren čas, da bi kar koli rekel"

Franco je bil sicer že v mladih letih odvisen od alkohola, vendar je že od 17. leta trezen. Ko je postal slaven, je postal zasvojen s pozornostjo in zvezdniškim uspehom, to pa je preraslo v odvisnost od spolnosti. Od odvisnosti se je začel odvajati šele leta 2016. "To je zelo močno mamilo. Z njim sem bil zasvojen več kot 20 let," je priznal in dodal, da je pred trenutnim dekletom Isabel Pakzad, s katero sta v zvezi od leta 2017, vse partnerke prevaral. Vseeno je zatrdil, da izobraževalne ustanove pred leti ni odprl zaradi spolnih nagibov. "Nisem človek, ki bi izbral ljudi, ki sem jih poučeval," je še poudaril in dodal, da na kakršno koli izkoriščanje razmerja moči sploh ni pomislil.

Po obtožbah leta 2018 in 2019 se je odločil, da si bo vzel premor, trditve takrat ni komentiral. "Ni se mi zdel primeren čas, da bi kar koli rekel. Ljudje so bili name jezni in moral sem poslušati," je povedal zvezdnik, ki naj bi v zadnjih letih raziskoval svoje nekdanje vedenje, ki ga v preteklosti ni imel za problematičnega. Prizadeval si je, da bi se spremeni in poboljšal. "Nikogar nisem želel prizadeti," je še poudaril in dodal, da je bil tudi za čustva drugih, ki jih je vseeno prizadel, slep. Da o vsem tem spregovori zdaj, se je odločil, ker ne želi, da na vprašanja o njem ves čas odgovarjata njegov brat Dave ali pa večletni sodelavec Seth Rogen.