Jamie Dornan. Foto: EPA
Jamie Dornan. Foto: EPA

39-letni Dornan, ki je zaslovel z vlogo v filmu 50 odtenkov sive, je dejal, da so ga lani marca v hotelu v Avstraliji čakali še štirje dnevi karantene, ko je izvedel žalostno novico. Tako je lahko z zamikom odpotoval spet na rodno Severno Irsko, da je bil lahko z družino.

V Avstralijo je prispel zaradi snemanja BBC-jeve priljubljene drame The Tourist, v kateri igra moškega, ki ne ve, kdo je in kako se je znašel v avstralski divjini.

"Zaradi izgube očeta je bilo leta 2021 najslabše in najtežje do zdaj," je zdaj razkril v pogovoru za tabloid The Sun. "Lansko leto je bilo zaradi več razlogov zelo kruto, neizprosno. Upajmo, da bomo čim prej izplavali iz te krize," je dodal.

Jim Dornan je bil priznani porodničar in ginekolog v bolnišnici v Belfastu.

Dornan sicer z ženo Amelio Warner in tremi hčerkami živi v podeželskem Gloucestershiru v Angliji. Čeprav je Belfast zapustil že pred 20 leti, se ima še vedno za Belfastčana. "Kdor koli je odraščal v tem mestu, je doživel veliko stvari in moral premagati veliko preizkušenj. Morda ti zato Belfast tako zleze pod kožo," je dodal.