48-letni zvezdnik, ki je gonilna sila zasedbe Thirty Seconds To Mars, je v zvezni državi Nevada skušal preplezati goro Red Rock. Ni bil sam, ampak z uveljavljenim plezalcem Alexom Honnoldom, ki je bil med drugim glavna zvezda z oskarjem nagrajenega dokumentarnega filma Free Solo.

"Ne želim biti preveč dramatičen, a danes bi skoraj umrl," je Leto zapisal na Instagramu in nadaljeval: "Z Alexom sva skušala preplezati goro Red Rock. Ko sem se ozrl navzgor, sem opazil, da je skala vrv natrgala, jaz pa sem visel približno 180 metrov nad tlemi. Spomnim se, da sem se ozrl navzdol ... To je bil čuden trenutek, strah sploh ni bil toliko prisoten, ampak zavedanje, kaj se mi dogaja. Občutil sem tudi rahlo melanholijo, adrenalin je prišel šele pozneje, ko sem lahko splezal na varno."

Nato je dodal, da je bila konec koncev vse skupaj "kar zabavna dogodivščina" in da ju dejstvo, da sta zrla nevarnosti v oči, ni pregnalo s stene, saj sta s plezanjem nadaljevala vse do noči.

Leto si je z igro v filmu Klub zdravja Dallas, kjer je zaigral z virusom HIV okuženo transseksualno žensko, leta 2013 prislužil oskarja. Preboj v Hollywoodu je doživel v 90. letih, ko je zaigral v mladostniški drami Moje tako imenovano življenje (My So Called Life).