Mična, zapeljiva podoba Jareda Leta, ki povzroča, da dekletom srca začnejo biti hitreje ... Foto: EPA
Mična, zapeljiva podoba Jareda Leta, ki povzroča, da dekletom srca začnejo biti hitreje ... Foto: EPA
Jared Leto kot Mark Chapman
... in 'XXL' Jared kot Mark Chapman. Bi ga prepoznali?

Lepi ameriški igralec je za upodobitev Marka Chapmana, ki je zakrivil uboj Beatla Johna Lennona, v filmu Chapter 27 pridobil skoraj 30 kilogramov - in za nekaj časa obsedel na invalidskem vozičku.

Po letu dni - film je premiero dočakal na festivalu Sundance januarja lani - še vedno čuti učinke pretiranega in nasilnega nažiranja.

Popolnoma deformirano telo
"Tega ne bi naredil nikoli več, saj mi je čezmerna teža povzročila velike bolečine v nogah. Ko se je snemanje bližalo koncu, sem lahko mislil le na svoje težave. Dolgih razdalj sploh nisem mogel več prehoditi, zato so me večkrat posadili na voziček."

Hočemo nazaj dobrega starega Jareda
"Moje telo je bilo v šoku zaradi kilogramov, ki sem jih v izredno kratkem času moral pridobiti. Potreboval sem leto dni, da sem se spet začel počutiti vsaj približno v redu, nisem pa prepričan, da bom še kdaj v formi, v kakršni sem bil, preden sem se zredil."

"Kaj pa se je zgodilo s teboj?"
36-letnik je kljub vsemu prepričan, da brez močne postave ne bi mogel primerno upodobiti Chapmana, ki je leta 1980 pred stavbo Dakota v New Yorku ustrelil nepozabnega Lennona.

"Bila je zelo zanimiva izkušnja, posebej so me zabavali odzivi ljudi, ki me dolgo niso videli. Ko so me zagledali tako 'rejenega', niso mogli verjeti svojim očem. Prepričani so bili, da imam resne težave in da sem se zapustil zaradi tega."

A. P.