Jasona bomo lahko gledali v novem filmu franšize Hitri in drzni. Foto: EPA
Jasona bomo lahko gledali v novem filmu franšize Hitri in drzni. Foto: EPA

Januarja je oboževalce in redne spremljevalce hollywoodske estrade presenetila novica, da je po skoraj 16 letih in dveh otrocih konec zveze med Jasonom Momoo in Liso Bonet. 42-letni igralec se je odločil za ločeno življenjsko pot od svoje dotedanje skoraj 10 let starejše žene.

Po poročanju revije People pa si bolečine po ločitvi lajša v objemu nove partnerice, 31-letne igralke Eize Gonzalez. Obiskal je več njenih dogodkov, a opazovalci za zdaj menijo, da še ne gre za redno razmerje, ampak le ljubezensko avanturo, ki pa se po besedah bližnjih para zelo dobro razvija.

Pevka in igralka Eiza Gonzalez ima mehiške korenine. Foto: EPA
Pevka in igralka Eiza Gonzalez ima mehiške korenine. Foto: EPA

Čeprav sta se Jason in Lisa spoznala že leta 2005 in kmalu začela "zmenkariti", se nista poročila do leta 2017, ko sta si usodni "da" izrekla na tajnem obredu. Rodila sta se jim tudi dva otroka, 14-letna Lola in 13-letni Nakoa-Wolf.

Novico o ločitvi sta januarja letos sporočila v skupni izjavi, v kateri sta priznala, da ju je zadnje leto spremenilo in prisililo v razmislek o skupnem življenju. "Začutila sva pritisk tega transformativnega časa, dogaja se revolucija in naša družina se ji ni mogla izogniti," sta zapisala in dodala, da "se ljubezen med nami vsemi še vedno nadaljuje in razvija. Ostaja pa najina zavezanost temu svetemu življenju in najinima otrokoma."

Nedovoljeno fotografiranje

Momoa pa je pretekli teden razburil tudi Italijansko javnost, potem ko je na svojih družbenih omrežjih objavil slike iz zasebnega obiska Sikstinske kapele. Slikanje poslikav in kapele je sicer prepovedano, nekateri komentatorji pa so opozorili, da je s tem pokazal na svoje nespoštovanje verskega prostora in posledično njihove vere.

Momoa se je že odzval z video opravičilom, v katerem je pojasnil, da se je slikal z oboževalci, ki so se med njegovim obiskom Vatikana želeli srečati z njim, fotografije pa so nastale med tem fotografiranjem. Opravičil se je za svojo napako in priznal, da se ni zavedal, da je fotografiranje kapele nezaželeno.