Javier se je 24. februarja veselil zlatega kipca za vlogo morilca v filmu Ni prostora za starce. Foto: EPA
Javier se je 24. februarja veselil zlatega kipca za vlogo morilca v filmu Ni prostora za starce. Foto: EPA
Penelope Cruz
Penelope je nedavno z mlajšo sestro Monico predstavila novo kolekcijo oblačil za verigo španskih trgovin Mango. Foto: EPA

Temnolasi zvezdnik filma Ni prostora za starce je vseskozi prestrašen in prepričan, da se je nalezel resnega virusa, zato ob vsaki malenkosti odhiti k zdravniku.

Javierjeva obsedenost z zdravjem izvira že iz najstniških let. Čeprav se mu je stanje skozi leta popravilo, ima neprestano občutek, da bi moral obiskati zdravnika.

Glavobol vodi v smrt?!
"Včasih sem bil težek hipohonder, zdaj pa ni več tako hudo. Začelo se je pri 14 letih. Ležal sem na kavču in gledal televizijo, ko me je začela boleti glava. V hipu sem pomislil - Umrl bom. Najbolje, da takoj pokličem prijatelje in se poslovim od njih.''

Kljub zatrjevanju, da je že skoraj ozdravljen, pa ni pozabil dodati: "Boste videli, nekega dne bom kar izginil in me ne bo več nazaj!"

Proti Bradu pravi "grdobec"
Oskarjevec, ki naj bi že nekaj mesecev grel posteljo prelestni španski kolegici Penelope Cruz, pa vztrajno zanika, da je s prepoznavnostjo in uspehi postal pravi sekssimbol. Trdi, da se zdi ženskam privlačen le zato, ker je filmska zvezda.

"Moj videz je čisto povprečen. Bi se komu zdel seksi, če bi delal kot natakar? Ne. Gre za to, da pri igralcih ljudje morajo najti nekaj posebnega. Drugače pa je na primer z Bradom Pittom. Če bi on delal kot uradnik v pisarni, bi bil seksi uradnik. Če bi se preživljal z vodovodarstvom, bi bil seksi vodovodar."

A. P.