Šejkovi predstavniki še niso komentirali dogovora. Foto: EPA
Šejkovi predstavniki še niso komentirali dogovora. Foto: EPA

Jacksonova odvetnica Celena Aponte je povedala, da se kralj popa zaradi poravnave danes ne bo pojavil na sodišču v Londonu. Apontejeva je dejala, da je bil Jackson o dogovoru obveščen.

"Jackson naj bi se ravno vkrcal na letalo, ko so mu njegovi odvetniki sporočili, da lahko preloži potovanje glede na to, da sta strani dosegli načelni dogovor," je povedala. "Zato se danes ne bo udeležil razprave na sodišču," je še dodala.

33-letni al Kalifa je Jacksona povabil v svojo deželo, da bi se izognil nadležnim medijem, saj je leta 2005 proti njemu v ZDA potekalo sojenje zaradi spolnega nadlegovanja otrok. Abdula bin Hamad al Kalifa trdi, da je dal Jacksonu več milijonov dolarjev in da je imel načrte za sodelovanje s pevcem.

Al Kalifa je dal Jacksonu denar, da bi mu pomagal premostiti finančne težave in mu omogočil lagodno bivanje v Bahrajnu, med drugim je plačal več kot 300.000 dolarjev za njegovega "motivacijskega guruja". Šejk in pevec sta se celo skupaj preselila v palačo, kjer naj bi sodelovala pri nastajanju novega Jacksonovega albuma. Jackson je leta 2006 prekinil sodelovanje z al Kalifo in zapustil Bahrajn.