Igralcu so pred dvema letoma diagnosticirali limfom, nato je sporočil, da je v remisiji, mesece pozneje pa je sporočil pozitivno novico.

Poleg tega se je med virtualnim dogodkom za promocijo prihajajoče serije The Old Man zahvalil igralski zasedbi, ekipi in producentom za podporo med njegovo bitko z rakom, poročata The Wrap in Deadline. "FX in vsa ekipa so bili zelo obzirni, dali so mi ves čas, ki sem ga potreboval za zdravljenje, in vso podporo, ki sem jo potreboval. Ob protokolih – še vedno smo bili v času pandemije – sem se počutil varnega, v meni se je vzbudila želja, da se lotim posla in igranja."

Snemanje serije so dvakrat ustavili. Marca 2020 ob ​​začetku pandemije covida-19, nato pa še enkrat, ko je Bridges zdravil raka, poroča The Wrap.

Bridges je med virtualnim dogodkom povedal, da je njegova diagnoza raka vplivala na njegovo vlogo v oddaji kot Dan Chase, lik, ki ima alzheimerjevo bolezen. "V takih časih se zdi, kot da se te dotaknejo vse tvoje filozofije in duhovnost. To te preizkuša. Ta izkušnja je vse to naredila bolj zrelo. Vedno sem se življenja loteval na enak način, a to je stvari bolj zaostrilo."

Bridges je na svoji spletni strani izjavil, da se je med bitko z rakom približal smrti, vendar je zaradi tega še bolj cenil življenje. "Medtem ko je doživljal izjemne bolečine, ko sem se približal vratom v nebesa, sem se večino časa počutil srečnega in veselega. Soočenje s smrtjo mi je prinesel pravo darilo: Življenje je kratko in lepo. Ljubezen nas obkroža ves čas."