Igralka je bila med letoma 2000 in 2005 poročena z Bradom Pittom in veljala sta za sanjski par Hollywooda, dokler je ni zapustil zaradi Angeline Jolie. Foto: AP
Igralka je bila med letoma 2000 in 2005 poročena z Bradom Pittom in veljala sta za sanjski par Hollywooda, dokler je ni zapustil zaradi Angeline Jolie. Foto: AP

Zvezdnica serije Prijatelji je za decembrsko izdajo revije Allure opisala, kako neverjetno težko je bilo, ko je skušala zanositi.

“Ampak, če ne bi šla čez vse to sranje, ne bi nikdar postala to, kar mi je bilo usojeno. Zato sem tako hvaležna za vse te usrane zadeve," je povedala.

53-letna Anistonova je opisala tudi to, kako mučno je bilo, ko so mediji leta in leta ob malce bolj zaobljenem trebuščku ugibali, ali je noseča, ona pa je prestajala nove in nove poskuse umetne oploditve "in pitje kitajskih čajev".

Z Justinom Therouxem. Foto: AP
Z Justinom Therouxem. Foto: AP

“Poskušala sem vse. In vse bi dala, da bi mi nekdo dejal, naredi si uslugo in zamrzni jajčeca. Ampak preprosto ne razmišljaš o tem. In tako sem, kjer sem danes. Ta vlak je odpeljal,” je povedala.

Igralka pravi, da ne obžaluje prav ničesar in da zdaj dejansko čuti malce olajšanja. “Ni več nenehnega spraševanja, ali mi bo uspelo. Morda, morda, morda. O tem mi ni treba več razmišljati.”

Tudi zato se je odločila, da je zdaj čas, da deli svojo zgodbo, kar je zanjo tako, "kot da se zbuja iz hibernacije".

“Toliko let sem skrivala svojo zgodbo o umetni oploditvi. Zaščitniška sem do teh delov, ker imam občutek, da je tako malo tistega, kar lahko ohranim zasebno. Ničesar mi ni treba skrivati.”

"Nisem noseča. Sem pa naveličana."

Anistonova, ki je bila med letoma 2000 in 2005 poročena z Bradom Pittom, med letoma 2015 in 2017 pa z Justinom Therouxem, je morala v vseh teh letih nenehno brati o svojih družinskih načrtih.

Ob tem je obsodila medijsko pisanje, da si nikdar ni želela otrok in da je bila "sebična" partnerica, ki jo je soprog zapustil, “ker mu ni hotela dati otroka". “Bog ne daj, da je ženska uspešna in da noče imeti otrok. Same laži.”

In čeprav dobitnica emmyja javno še nikdar ni razkrila svojega boja z neplodnostjo, pa je leta 2016 napisala kolumno za Huffington Post, v kateri je pojasnila, da “ženske počnejo veliko izjemnih stvari, to pa ni samo razmnoževanje”.

"Da smo si na jasnem, nisem noseča. Sem pa naveličana. Objektivizacija žensk in to, kako jih postavljamo pod povečevalno steklo, je absurdno in moteno. Način, kako sem upodobljena v medijih, je zgolj odraz tega, kako vidimo ženske in jih upodabljamo na splošno, kako jih sodimo po nekem izkrivljenem lepotnem standardu.”