Jennifer Lawrence z oskarjem za najboljšo glavno žensko vlogo v filmu Za dežjem posije sonce leta 2013. Foto: AP
Jennifer Lawrence z oskarjem za najboljšo glavno žensko vlogo v filmu Za dežjem posije sonce leta 2013. Foto: AP

“Med Igrami lakote in osvojitvijo oskarja sem postala nekakšen produkt in za vsako odločitev se je zdelo, da je neka ogromna skupinska odločitev," je povedala danes 32-letna igralka ob robu londonskega filmskega festivala.

Lawrence je v franšizi Igre lakote debitirala leta 2012, prvi del pa je podrl vse blagajniške rekorde. Isto leto je zaigrala ob boku Bradleyja Cooperja v filmu Davida O. Russlla Za dežjem posije sonce, ki ji je prislužil oskarja.

“Ko pomislim zdaj na to, ne morem razmišljati o letih, ki so sledila, ker sem res izgubila nadzor nad vsem skupaj," je povedala igralka o tem, kako je bilo osvojiti oskarja pri 22 letih. “Stalno sem se spraševala, kdaj me bo zadelo. Mislim, da me nikdar ne bo.”

Igralka pravi, da je šele pred kratkim začela vnovič osvajati občutek lastne identitete. “Prvič po dolgem času, se mi nekaj zdi spet osebno."

Tudi njeno zasebno življenje je v zadnjih letih doživelo kar nekaj velikih sprememb. Po odmevnem razmerju z 20 let starejšim režiserjem Darrenom Aronofskym, ki je režiral film Mati, se je leta 2019 poročila z newyorškim galeristom Cookom Maroneyjem.

Par se je februarja letos razveselil prvega otroka, dečka, ki sta ga poimenovala Cy.