Za zdaj še ni znano, koliko bo zvezdniški par moral odšteti za ponudbo. Foto: AP
Za zdaj še ni znano, koliko bo zvezdniški par moral odšteti za ponudbo. Foto: AP

Znani par pri pripravi sredstev za nakup sodeluje z Ericom Menellom iz banke JP Morgan, koliko denarja bosta morala odšteti za tovrsten nakup, pa za zdaj še ni znano.

Trenutno so Metsi v lasti družine Wilpon, ki je decembra lani že začela postopek prodaje 80 odstotkov bejzbolske ekipe poslovnemu mogotcuu Stevu Cohenu, in sicer v sklopu ponudbe, ki je vrednost kluba ocenila na 2,6 milijarde dolarjev.

V skladu s pogoji dogovora bi Wilponovi še naslednjih pet let ohranili nadzor nad celotno franšizo. Družina Wilpons se temu nadzoru ekipe za prvih pet let Cohenovega lastništva ni želela odpovedati, zato je prodaja večinskega deleža propadla. Tako ima Cohen še vedno v lasti samo 8 odstotkov ekipe in se po poročanju tujih medijev še ni dokončno odpovedal tudi nakupu občutno večjega deleža.

V prodaji, ki jo zdaj želijo Wilponsovi izvesti na dražbi in za katero se zanima tudi zvezdniški par, tovrstnih pogojev v povezavi z nadzorom ekipe naj ne bi bilo.

Skupno imata približno 700 milijonov dolarjev

Rodriguez je že marca v pogovoru z Jimmyjem Fallonom priznal, da če bi se kadar koli pojavila priložnost za nakup Metsov, bi ga to zagotovo zanimalo.

Zvezdnika imata skupaj približno 700 milijonov dolarjev, zato bosta za nakup potrebovala dodatna sredstva oziroma pomoč, zaradi česar tudi že sodelujeta z banko. Družina Wilpons je, denimo, leta 2002 za lastništvo ekipe plačala približno 391 milijonov evrov.

Kot poroča Variety, sicer ni tako zelo nenavadno, da ima športnik ali zvezdnik v lasti del profesionalne ekipe – nekdanji Rodriguesov soigralec Derek Jeter je, denimo, delni lastnik bejzbolske ekipe Miami Marlins.