JLo ima več sreče s filmom Atlas kot pa z albumom in turnejo. Foto: AP
JLo ima več sreče s filmom Atlas kot pa z albumom in turnejo. Foto: AP

Na začetku leta je Jennifer Lopez po 20 letih, odkar je luč sveta ugledal album This Is Me ... Then izdala album This Is Me ... Now, v katerem opeva obujeno romanco z Benom Affleckom. Nov izdelek, ki sicer na lestvicah ni zablestel, naj bi bil po njenem mnenju čudež in druga priložnost.

Kmalu zatem je napovedala poletno koncertno turnejo po ZDA – prvo po petih letih –, a se je že marca začelo govoriti, da ji ta ne gre po načrtih. Takrat je JLo odpovedala sedem koncertov, napovedanih za obdobje med 20. in 31. avgustom. Zaradi domnevne slabe prodaje koncertnih vstopnic in albuma naj bi bilo ogroženo tudi okoli 90 milijonov dolarjev vredno gostovanje v lasvegaškem hotelu MGM Grand.

Ne glede na to naj bi se še naprej pripravljala na turnejo svojih največjih uspešnic This Is Me ... Live, ki bi se prvotno morala začeti 26. junija v Orlandu in končati 31. avgusta v Houstonu.

Zdaj pa so predstavniki koncertnega organizatorja Live Nation potrdili, da je severnoameriško turnejo v celoti odpovedala. "Jennifer si bo vzela predah, da bi bila s svojimi otroki, družino in bližnjimi prijatelji," so zapisali v izjavi in dodali, da bodo udeleženci, ki so vstopnice kupili prek Ticketmasterja, samodejno prejeli vrnitev kupnine, poroča AP.

"Neizmerno sem žalostna, ker sem vas razočarala. Vedite, da tega ne bi storila, če se mi ne bi zdelo nujno," je oboževalcem sporočila prek svoje spletne strani in glasila OnthJLo in obljubila, da se bo vsem oddolžila. "Spet bomo vsi skupaj. Vse vas imam zelo rada. Do naslednjič …" je 54-letnica končala svoj zapis.

Jennifer Lopez, katere zakon z Affleckom naj bi bil trenutno na majavih tleh, je letos sicer namignila, da razmišlja o slovesu od glasbenega sveta. "V bistvu ne vem, ali bom po tem albumu še posnela kakšnega," je povedala februarja za Entertainment Tonight. Ob tem je dodala, da se z zadnjim albumom počuti resnično izpopolnjeno in da meni, da bi lahko postal kulten.