Igralec okreva po hudi nesreči. Foto: Reuters/ABC News, zajem zaslona
Igralec okreva po hudi nesreči. Foto: Reuters/ABC News, zajem zaslona

Dvakratni oskarjevski nominiranec je v intervjuju, ki je bil v četrtek predvajan na ABC-ju, povedal, da se je nesreča začela tako, da je s plugom skušal iz snega potegniti avtomobil svojega nečaka Alexa. Zaskrbelo ga je za njegovo varnost, zato je Renner z eno nogo izstopil iz pluga, pri tem pa ni povlekel ročne zavore.

"Ne bi smeli biti zunaj vozila, ko ga upravljate, veste, kaj mislim? To je kot vožnja avtomobila z eno nogo zunaj njega," je Renner povedal novinarki ABC-ja Diane Sawyer. "A je, kar je. To je bila moja napaka in plačal sem zanjo."

Renner, ki ga je nato skrbelo, da se bo snežni plug odkotalil nazaj in zmečkal nečaka, je dejal, da je skušal skočiti nazaj v vozilo, da bi ga ustavil. Pri tem je vozilo zapeljalo čezenj in mu zlomilo več kot 30 kosti, poškodovalo jetra, pljuča ...

Sosedje so predtem povedali, da so igralca našli v mlaki krvi, plitko je dihal, imel je razpoko v lobanji.

Renner je povedal, da je, ko se je zbudil v bolnišnici, najprej svoji družini z gesto v znakovnem jeziku pokazal "oprosti". "To je moja odgovornost. Slabo se počutim, ker so moja dejanja povzročila toliko bolečine." Družini se je nato zahvalil z naslednjimi besedami: "Znova sem napolnjen z ljubeznijo in titanom."

Zdravniki so namreč uporabili titanove palice in vijake, da bi popravili zlomljena rebra, prav tako pa so mu v noge in obraz vstavili kovino, da bi obnovili očesno votlino.

Renner načrtuje, da se bo v torek vrnil v Hollywood, namerava se udeležiti premiere televizijske oddaje Rennervations, v kateri pomaga preurediti starejša vozila, kot so avtobusi, in jih zagotoviti skupnostim v stiski.