51-letni zvezdnik je imel v nedeljo nesrečo v bližini svojega doma v Renu v Nevadi. Kot so povedali policisti, je Rennerja zbil njegov snežni plug, ki tehta 6,5 tone, kar je trikrat več kot osebno vozilo. Pri tem je utrpel poškodbe pljuč in ortopedske poškodbe. Še vedno je na intenzivni negi, a je njegovo zdravstveno stanje stabilno. "Njegovo stanje se popravlja. Pogovarja se in je dobro razpoložen," je dejal njegov predstavnik.

Kot je dejal tamkajšnji šerif Darin Balaam, se je nesreča zgodila, potem ko je snežno neurje v Nevadi ob začetku novega leta naneslo 90 centimetrov svežega snega. Neki Rennerjev sorodnik je z avtom obtičal v snežnem zametu v bližini njegove hiše, potem ko se je po skupnem praznovanju odpravljal domov, zato se je igralec usedel v plug, da bi mu očistil pot. Ko je izstopil iz pluga in se začel pogovarjati s sorodnikom, se je vozilo začelo premikati. Renner se je skušal usesti v plug in ga ustaviti, a je "velik del vozila" zapeljal čezenj, je dodal Balaam.

"Renner veliko da skupnosti"

"Očividec je dejal, da je Renner skušal skočiti v kabino, nato pa ga je videl šele, ko se je plug sam ustavil pri kupu snega na njegovem dovozu," je še dodal šerif. Poudaril je, da je Renner "odličen sosed" in da vedno s svojim snežnim plugom očisti bližnje dovoze. "Zelo je radodaren. Je eden tistih posameznikov, ki ne poudarja svojih dobrih dejanj, a za našo skupnost je naredil že ogromno," ga je pohvalil.

Jeremy Renner je bil v igralski karieri dvakrat nominiran za oskarja, in sicer za nastopa v filmih The Hurt Locker leta 2008 in The Town leta 2010. Znan je postal po upodobitvi superjunaka Clinta Bartona, znanega tudi kot Hawkeye v Marvelovih filmih, in po vlogi v filmski franšizi Misija nemogoče.

Čimprejšnje okrevanje mu je zaželel tudi soigralec iz filmov o Maščevalcih Mark Ruffalo, ki je zapisal: "Prosim, pošljite mu zdravilno boginjo."