Kljub grdi ločitvi pred leti je Jerry Hall zdaj Micku prihitela na pomoč. Foto: EPA
Kljub grdi ločitvi pred leti je Jerry Hall zdaj Micku prihitela na pomoč. Foto: EPA
Keith Richards
Keith Richards v biografiji obljublja vse 'grde podorbnosti' o pol stoletja dolgi karieri Rolling Stonesov. Foto: EPA

Richards je v avtobiografiji Life, ki bo izšla 26. oktobra, kolega iz skupine 67-letnega pevca Jaggerja označil za neznosnega, še več razburjenja pa so zanetile njegove trditve, da znani ženskar Mick, ki je v posteljo spravil kar nekaj znanih imen (med drugim Carly Simon, Mackenzie Phillips, Carlo Bruni, Sophie Dahl, Chrissie Shrimpton, Marianne Faithfull, Anito Pallenberg, Marsho Hunt ...), pravzaprav ni preveč obdarjen.

67-letni Richards v biografiji trdi, da mu je Jaggerjeva nekdanja ljubica Anita Pallenberg povedala, da se "z njegovim drobcenim premoženjem ni prav nič zabavala".

Jerry: Keith je ljubosumen
Svojemu nekdanjemu možu je odločno stopila v bran nekdanja žena Jerry Hall. "To ni res! Keith je ljubosumen. Mick je spodaj dobro obdarjen. To menda vem, saj sem bila 23 let njegova žena in imam z njim štiri otroke," je povedala 54-letna Jerry, ki do nekdanjega moža ni bila tako prizanesljiva ob ločitvi leta 1999. V knjigi Jerry Hall: Moje življenje v slikah (Jerry Hall: My Life in Pictures) pa je Micka označila za serijskega zapeljivca in odvisnika od heroina.

Mick in Jerry sta se začela videvati leta 1976, ko je bil poročen še z Bianco Jagger. Poročila sta se leta 1990 in devet let pozneje ločila, ko je v javnost prišla novica, da ima Mick otroka z drugo žensko.

Sostanovalec je uriniral po njih
V 50 letih, odkar so Rolling Stonsi na glasbenih odrih, se je marsikaj zgodilo. Seks, droge in rock'n'roll zanje niso bili le zlajnana fraza, zaradi česar so člani želeli Keithu tudi preprečiti izdajo biografije oz. vsaj cenzurirati določene dele (npr. tega, da je Jagger hodil na vokalne vaje). Tako so v biografiji ostale vse "grde podrobnosti", med njimi tudi ekscesi, kot je uriniranje po članih skupine.

"Izzivali smo drug drugega, kdo je lahko odvratnejši. Ko smo se vrnili z nastopa, smo naleteli na sostanovalca Jimmyja Phelgea, ki je z vrha stopnic uriniral na nas in kričal: 'Dobrodošli doma'," je eden izmed utrinkov iz Richardsove knjige Life.

Pred kratkim so se pojavila namigovanja, da naj bi se stari rockerji s turnejo v prihodnjem letu po pol stoletja dolgi karieri poslovili z odrov, a Keith je pred kratkim potrdil besede Ronnieja Wooda, da se Rollingi nikakor še ne nameravajo upokojiti.