Igralka je sicer znana zagovornica pravic žensk. Foto: AP
Igralka je sicer znana zagovornica pravic žensk. Foto: AP

S sledilci na družbenem omrežju Instagram je delila fotografijo dekliškega oddelka, ki je bil napolnjen z rožnato barvo ter oblačili, na katerih so upodobljene princeske, rožice in živali, medtem ko so bila tista za dečke opremljena z napisi bodoči znanstvenik, bodoči astronavt in podobno.

"Ali takšni stereotipi resnično skrbijo za boljšo prihodnost deklic?" se je spraševala v objavi in razložila, da je želela z objavami izzvati tako sebe kot vse druge, da se vprašajo, česa vse smo se navadili zaradi vpliva medijev, mode in glasbe, zaradi česar je za svojo hčerko kupila tako oblačila iz fantovskega kot iz dekliškega oddelka.

Igralka je sicer že leta močna zagovornica pravic žensk in borka za enakopravno plačilo.
Lani je javno izrazila svojo podporo igralki Michelle Williams, ki je za dodatno snemanje prizorov za film Ves denar sveta dobila manj kot 1000 dolarjev, medtem ko je njen soigralec Mark Wahlberg za to zaslužil 1,5 milijona dolarjev, še poroča ameriški tabloid People.

Chastainova je od leta 2017 poročena z Gianom Luco Passi de Preposulom, modnim strokovnjakom, ki prihaja iz dobro stoječe italijanske družine. Poročila sta se v Italiji na njegovem družinskem posestvu Villa Tiepolo Passi, lani pa sta se s pomočjo nadomestne matere razveselila prvega otroka hčerko sta poimenovala Giulietta Passi Chastain.