Oči sponzorjev so usmerjeni na Ennisovo. Foto: EPA
Oči sponzorjev so usmerjeni na Ennisovo. Foto: EPA
Jessica Ennis
Ennisova se v zadnjem času vedno več udeležuje tudi različnih promocijskih dogodkov. Foto: EPA
Jessica Ennis
Bo Ennisova na koncu olimpijskih iger zlata junakinja ali glavna osmoljenka? Foto: EPA

26-letna Enissova bi tako postala prva atletinja, ki bi ji to uspelo.

Za volanom jaguarja XKR - darila avtomobilske znamke - je po treningu ta teden drvela po ulicah svojega domačega mesta Sheffileda. Toda luksuzni avto je po poročanju britanskega Daily Maila le del bogastva, ki ga je zbrala Ennisova med treniranjem za olimpijske igre. Ob Jaguarju je podpisala visoke pogodbe z blagovnimi znamkami, kot so Adidas, BP, Aviva, Olay, Omega, British Airways in Powerade. In v primerjavi z drugimi britanskimi atleti na svojo stran privabila polovico več sponzorjev, kot jih ima večina.

S takšnimi pogodbami pa pride tudi odgovornost. Na treningih mora biti od vratu od nog oblečena zgolj v Adidasova oblačila, kar je njen bančni račun povečal za 320.000 funtov na leto - vključno z bonitetami za dobre nastope. Po poročanju Daily Maila bi tako lahko samo ta pogodba odplačala hipoteko njenega trisobnega doma na podeželju Sheffielda.

Ti visoki zaslužki so daleč od tega, s čimer je odraščala. Zanj sta skrbela njen oče Vinnie Ennis - po poklicu slikar in dekorater - ter mama Alison Powell, sicer socialna delavka.

Strokovnjaki so prepričani, da bi sedmerobojka v primeru osvojitve zlate medalje lahko le še povišala svoj dobiček. "Ljudje okoli Ennis so opravili izvrstno delo, da bi jo spravili v potencialni zmagovalni položaj tako na stadionu kot zunaj njega," je dejal športni tržnik Matthew Glandinning in nadaljeval: "Tekmovanje v sedmeroboju jo bo postavilo pred oči javnosti za cela dva dneva. To bo privleklo tako moške kot ženske gledalke vseh starostnih kategorij tega športa. To pa bi jo lahko povzdvignilo v največjo žensko zvezdnico olimpijski iger, kar jih je Velika Britanija videla."

Ena izmed favoritinj za zmago v sedmeroboju v teh dneh poleg treningov tudi izpolnjuje sponzorske obveznosti. Med drugim v svoji športni opravi krasi avgustovsko naslovnico moške revije GQ.