Jessica: Nekoč je nosila številko 32, zdaj nosi številko 38. Ali to pomeni, da je debela? Foto:
Jessica: Nekoč je nosila številko 32, zdaj nosi številko 38. Ali to pomeni, da je debela? Foto:
Ashlee Simpson
Mlada mamica Ahlee brani svojo sestro in opozarja, da Jessicina teža ni stvar javnosti.

25. januarja je pevka nastopila na nekem koncertu na Floridi. A kako je pela in kaj je zapela, ni zanimalo nikogar, vsi so namreč gledali le njeno postavo.

Tako po ZDA kot po svetu so se kot požar razširile njene fotografije, ki so jih pospremili še "poznavalski" komentarji o vzrokih, zakaj se je Jessica tako "poredila". Pevki v bran se je takoj postavila njena mlajša sestra, tudi pevka in igralka Ashlee Simpson, ki je v svojem blogu zapisala: "Od kdaj je teža neke ženske pomembna za svetovno javnost? Od kdaj je to novica?"

Bi tako napadali svojo ženo?
"Ženske so pač različno velike, različno težke, imajo različno postavo. Nič drugače ni niti pri zvezdnicah," še piše Ashlee in se v nadaljevanju sprašuje, ali bi ti isti ljudje, ki tako napadajo njeno sestro, enako govorili tudi za svoje žene, hčerke, matere, babice ali prijateljice. "Resnično dvomim o tem! In še nekaj: Se lahko zdaj posvetimo stvarem, ki so resnično pomembne?" še pravi Ashlee.

Sicer pa se je oglasil tudi radijec DJ Scott Simon, ki je na koncertu s pevko posnel intervju: "Vsi govorijo, da je pridobila kar nekaj kilogramov. Pa kaj potem? Bila je videti samozavestna, zdrava in predvsem srečna!"

Jessica si je končno všeč
Revija OK! sicer piše, da jim je Jessica zagotovila, da je s svojo postavo zadovoljna in da ji je všeč, ker ima prvič v življenju obline: "Nisem debela! Prej sem nosila številko 32, zdaj nosim številko 38, kar pomeni, da nisem debela. In če ne bi bila Jessica Simpson, to ne bi nikogar zanimalo."

T. K.