Joaquin Phoenix danes: je to res isti moški, za katerim je vzdihovalo toliko žensk? Foto: Reuters
Joaquin Phoenix danes: je to res isti moški, za katerim je vzdihovalo toliko žensk? Foto: Reuters
Joaquin Phoenix
Joaquin kot Johnny Cash v filmu Hoja po robu. Za vlogo je igralec leta 2006 prejel zlati globus in bil nominiran za oskarja. Vse pesmi je odpel sam.

To vsaj poroča precej verodostojna revija Entertainment Weekly. Neimenovani viri so namreč priznali, da je Phoenixova nenavadna sprememba poklica, katere vsak korak spremlja s kamero Phoenixov igralski kolega Casey Affleck (sicer poročen s Joaquinovo sestro Summer), velika šala na račun tabloidov in igralcev, ki se jemljejo preresno.

"Rekel mi je, da je to le pretveza. Pretvarjal se bom, da sem doživel zlom in zamenjal poklic, Casey pa bo vse to posnel," poroča neki znanec, s katerim je Phoenix delal pred kratkim.

Umetniški projekt
A prav tako kot sloviti Andy Kaufman pred njim - ali pa morda celo Sacha Baron Cohen - se za Phoenixa ne pričakuje, da bo kaj kmalu stopil iz svojega novega lika.

"Zanj je to umetniški porojekt," poroča vir za EW. "100-odstotno je v tem. Verjetno je celo svojim zastopnikom sporočil, da pušča igralstvo. Joaquin je zelo bister."

Kritikov ni navdušil
Phoenix, dvakratni oskarjevski nominiranec, je sicer mlajši brat pokojnega Riverja Phoenixa. 34-letnik velja za izredno nadarjenega igralca, zato je filmska industrija novico, da se upokojuje, sprejela še s toliko večjo osuplostjo.

Joaquin se je takoj po premieri svojega "zadnjega" (?) filma, romantične drame Two Lovers, poslovil z napisom "Good-bye" (Zbogom) na členkih prstov, si pustil rasti dolgo grizlijevsko brado in 16. januarja kot raper debitiral v Las Vegasu. Kritiki za njegovo novo kariero niso imeli tako lepih besed kot za igralske stvaritve.

K. S.