V zabavni industriji deluje že celih 42 let in velja za eno najvplivnejših žensk v Hollywoodu, no, kar za najvplivnejšo. Foto: EPA
V zabavni industriji deluje že celih 42 let in velja za eno najvplivnejših žensk v Hollywoodu, no, kar za najvplivnejšo. Foto: EPA

Na zajtrku, ki ga je revija Hollywood Reporter v hotelu Beverly Hills priredila ob objavi seznama stotih najvplivnejših žensk v zabavni industriji - Fosterjeva se je znašla na samem vrhu -, je Jodie ob prejetju nagrade povedala: "Rada bi se zahvalila svoji lepi Cydney, ki mi stoji ob strani v slabem in dobrem." Tako se je prvič javno izrekla o svojem razmerju s filmsko producentko Cydney Bernard, s katero naj bi bili par že 15 let.

"Nimam pojma, kaj počnem"
Med svojim govorom na omenjenem dogodku, na katerem so ji podelili priznanje za najvplivnejšo žensko v Hollywoodu, je dvakratna oskarjevka razkrila še, da "nima pojma, kaj počne". Povedala je: "Počutim se krhko, negotovo, trudim se dojeti vse to. Ne počutim se vplivno, počutim se, kot da nimam pojma, kaj počnem." 45-letna igralka je v šali dodala: "Morda je to skrivnost mojega uspeha, a v tem poslu ne moreš zdržati 42 let, ne da bi bil popolnoma zmešan."

Po Hollywoodu se je sicer že leta namigovalo, da je Fosterjeva homoseksualka, a zvezdnica trilerja Ko jagenjčki obmolknejo ni nikoli želela govoriti o svoji spolni usmerjenosti. Jodie ima dva sinova, devetletnega Charlesa in šestletnega Kita, a tudi o njunem očetu ni nikoli spregovorila.