Foto: EPA
Foto: EPA

Cena je na presenečenje oboževalcev svojo upokojitev sporočil med nastopom na dogodku World Wrestling Entertainment (WWE) Money in the Bank v Kanadi. 47-letnik, ki se je v igralske vode preselil pred osemnajstimi leti, je dejal, da bo njegova zadnja borba v ringu del poslovilne turneje leta 2025.

John Cena velja za enega največjih profesionalnih rokoborcev vseh časov. Odkar se je leta 2001 pridružil organizaciji WWE, je kar šestnajstkrat postal svetovni prvak. "Nocoj uradno oznanjam svojo upokojitev iz WWE-ja," je povedal presenečenim oboževalcem v Torontu, dvorano ScotiaBank pa so preplavili vzkliki "hvala, Cena". Akter v nekaterih najzanemitejših rokoborskih predstavah enaindvajsetega stoletja, ki je nasledil šampionska obdobja legendarnih likov, kot so Hulk Hogan, Rick Flair, Steve Austin, The Undertaker in The Rock (Dwayne Johnson), se je oboževalcem zahvalil, da so mu "dovolili igrati v hiši, ki so jo gradili toliko let."

Na tiskovni konferenci po dogodku je dejal, da namerava ostati del družine WWE v določeni vlogi, čeprav se fizično počuti "popolnoma izmučenega." Cena je kot igralec debitiral leta 2006, ko je igral v filmu The Marine, nato pa je dobil vloge v številnih visokoproračunskih filmih, vključno z Odredom odpisanih, Hitrimi in drznimi 9 ter Ninja želvami.

Profesionalna rokoborba

Profesionalna rokoborba je oblika atletskega gledališča, ki združuje igrane borbe z različnimi povezanimi zgodbami. Čeprav vključuje številne elemente športne rokoborbe in borilnih veščin, profesionalna rokoborba deluje po scenariju, poudarjena pa sta nastopaštvo in zabava.

Američan je tudi najbolj priljubljen zvezdnik vseh časov, ko gre za želje otrok s hudimi boleznimi dobrodelne organizacije Make-A-Wish, pristal je celo v Guinnessovi knjigi rekordov.