Jeff Beck in Johnny Depp bosta na turneji do konca julija. Foto: AP
Jeff Beck in Johnny Depp bosta na turneji do konca julija. Foto: AP

Album s 13 skladbami, večinoma predelav, bo naslovljen "18", izdan pa bo 15. julija.

Zvezdnik Piratov s Karibov, ki je včeraj praznoval 59. rojstni dan, je v zadnjih dveh tednih z Beckom nastopil na več britanskih prizoriščih.

"Za ta album se zdi, kot bi šel skozi prodajalno s ploščami in skakal od enega žanra do drugega," je povedal 77-letni Beck in pojasnil, da sta z Deppom začela ustvarjati album na igralčevem domu v Franciji.

"Nekaj jih je Motown, nekaj je predelav Beach Boysov ... Za album, ki je bil posnet doma, zveni precej dobro."

Depp in Beck sta pesmi za album snemala od leta 2019, na njem pa sta tudi dve izvirni Deppovi pesmi, med njimi ena posvečena igralki zlate dobe Hollywooda Hedy Lamarr. Igralec ima sicer svojo lastno rockovsko skupino, imenovano Hollywood Vampires.

Album pesmi, ki so obema všeč

"Počasi sva gradila pesmi, ki so nama preprosto všeč. Nisva zares imela kake rdeče niti," je povedal Beck.

"Johnny ima zelo specifičen vokal in razume glasbo. In upam, da sem mu omogočil, da se odpre nekaterim pesmim, ki ga običajno ne bi zanimale. Upam, da sem mu malce pomagal s svojim razumevanjem in bližino ter zgolj ohranjanjem neke sproščenosti."

Naslednji projekt: Vloga Ludvika XV.

Deppu je porota v Fairfaxu v Virginiji prejšnji teden prisodila 15 milijonov dolarjev odškodnine, potem ko so razsodili, da ga je njegova nekdanja žena, 36-letna Amber Heard, obrekovala s svojo kolumno, v kateri se je označila za žrtev fizičnega in spolnega nasilja.

Po razsodbi se je Depp zahvalil poroti, ker mu je "po šestih letih pekla vrnila njegovo življenje".

Depp in Beck bosta na skupni turneji do konca julija, med drugim bosta nastopila na džezovskem festivalu v Montreuxu, Helsinkih, Pragi in Parizu.

Zatem Deppa v Franciji čaka snemanje francoskega filma Jeanne du Barry, v katerem igra francoskega kralja Ludvika XV.