Sorodna novica Pevec skupine Queens of the Stone Age naj bi bil svojim otrokom strašljiv

Rockglasbenik Josh Homme je razkril, da se je lani zdravil za rakom. V intervjuju za Revolver sicer ni šel v podrobnosti, je pa omenil, da je bila operacija uspešna. Po besedah frontmana skupine Queens of the Stone Age je bila bolezen le še "vrh zanimivega obdobja". "Izjemno sem hvaležen, da bom tudi to prestal in bom na to nekoč gledal kot na nekaj, kar je bilo zaj***, a me je izboljšalo. To mi ustreza. Želim narediti veliko stvari. In obstaja veliko ljudi, s katerimi želim to početi," je dejal 50-letnik, ki je trenutno še vedno v grenkem sporu glede skrbništva nad otroki z nekdanjo ženo Brody Dalle.

V pogovoru za revijo Revolver je sicer poudaril, da nikoli ne bo slabo govoril o materi svojih otrok, prav tako pa ne bo govoril o njih. "To so bila najtemnejša štiri leta mojega življenja," je priznal vokalist zasedbe, ki bo kmalu izdala nov album In Times New Roman ... in dodal, da je ta dolgoletna izkušnja njegovo staro življenje razbila na koščke, a je te lahko vgradil v ladjo, ki bo kmalu začela pluti.

Saga prepovedi približevanj

Homme in Dalle sta se poročila leta 2005. 14 let pozneje je avstralska pevka vložila vlogo za ločitev, hkrati pa zaprosila za prepoved približevanja, saj naj bi jo ameriški glasbenik opit in nenapovedano obiskal ter jo z glavo udaril v čelo. Hkrati naj bi ji rekel, da je fantaziral o tem, da bi jo ubil. Kmalu zatem je tudi glasbenik vložil prošnjo za prepoved približevanja, saj naj bi ga v času zakona Brody večkrat udarila v obraz, vanj vrgla likalnik, hkrati pa naj bi z udeležbo na določenih dogodkih želela doseči, da ga zaradi kršitve prepovedi približevanja aretirajo.

Leta 2021 naj bi Dalle v imenu svojih otrok znova vložila prepoved približevanja. V dokumentih sta 10-letni Orrin in pet let mlajši Wolf trdila, da je njun oče strah vzbujajoč, navedla pa sta tudi primere nasilnega vedenja. Zahtevo njegovih sinov, ki sta zdaj stara 11 in sedem let, je sodnik zavrnil. Pozneje istega leta je Avstralka za kazen morala opravljati družbenokoristno delo, ker je prekršila sodno odredbo, saj Hommeju ni pripeljala mlajšega sina, svoja dejanja pa branila kot "zaščito svojih otrok". Prav tako je dobil leta 2021 prepoved približevanja svoji hčeri, ki je zdaj stara 17 let, a je bila ta naslednje leto odpravljena.

Marca 2022 je do obravnave glede skrbništva, ki bo pozneje v tem letu, zvezdnik dobil začasno izključno skrbništvo nad vsemi tremi otroki. Dotedanji sodni postopek je po besedah njegovih tiskovnih predstavnikov pokazal, da je pretekle odredbe o prepovedi približevanja, ki sta jih proti njemu vložila njegova sinova, vložil Brodyjin fant Gunner Foxx, ki je ponaredil njun podpis.

Po besedah Hommeja pa je Foxx njegovo hčerko na sodišče pripeljal brez prisotnosti katerega izmed staršev. Že pred zaslišanjem glede te prepovedi je bila ta na zahtevo otroka in njenega odvetnika preklicana. Pevec je sicer dejal, da Dalle in Foxx "otrokom nista povzročila le čustvene škode, ampak sta jih tudi spravila v veliko nevarnost".