Karl Lagerfeld buri s svojimi izjavami. Foto: Reuters
Karl Lagerfeld buri s svojimi izjavami. Foto: Reuters
Francois Hollande
Lagerfeld je označil Hollanda za bedaka. Foto: EPA

Nemški modni oblikovalec, ki živi v Parizu, se je v pogovoru za špansko izdajo revije Marie Claire spravil nad prvega moža Francije: "Ta bedak, tako bo katastrofalen kot Zapatero," je dejal "Kaiser", ki je s tem namignil na nekdanjega španskega premierja Joseja Luisa Zapatera, ki je tako kot Hollande socialist.

"Hollande sovraži bogate. To je grozno. Hoče jih kaznovati in očitno je, da se oni ne pustijo in nihče ne investira," je poudaril Lagerfeld in dodal: "Tujci nočejo več vlagati v Francijo, in zato stvari ne funkcionirajo več."

Po njegovem mnenju je Francija konkurenčna le na področju mode, parfumov in vina. "Drugi izdelki se ne prodajajo. Kdo kupuje francoske avtomobile? Jaz že ne," je poudaril.

Druge "cvetke" ostrojezičnega oblikovalca
Karl je v preteklosti že polnil časopisne stolpce s svojimi ostrimi izjavami. Nad priljubljeno pevko Adele se je pred kratkim spravil v intervjuju za francoski časopis Metro. Dejal je: "Adele je pravi hit. Malce je predebela, ampak ima lep obraz in čudovit glas." Tarča modnega oblikovalca je bila tudi sestra vojvodinje Catherine, Pippa Middleton: "Ni mi všeč njen obraz, morala bi razkazovati samo zadnji del svojega telesa." S temi besedami je udaril modni oblikovalec Karl "Kaiser" Lagerfeld.

Ob opazkah o Pippi pa je Lagerfeld celo nekoga pohvalil - "srečnica" je bila Victoria Beckham. "Po štirih otrocih, da imaš takšno telo ..." je poudaril in dodal: "Ni veliko žensk, ki ima takšno telo. Zelo je disciplinirana."

"Srečen sem, ker nimam grdih otrok"
Lagerfeld je pritegnil veliko pozornosti tudi z izjavami, kot so, da ne bi nikoli imel grdega otroka. Po njegovem prepričanju je lepim v življenju veliko lažje. Modni guru je pred časom za časopis Vice brez dlake na jeziku razkril tudi podrobnosti iz svojega spolnega življenja: "Nerad spim z ljudmi, ki jih ljubim. Veliko raje spolno občujem z dragimi prostituti kot z ljubljeno osebo, saj je seks kratek, čustva pa trajajo tudi nekaj let."