Bo Angelina lahko prodala Miraval? Foto: EPA
Bo Angelina lahko prodala Miraval? Foto: EPA

Brad Pitt in Angelina Jolie na sodiščih po ZDA in Franciji nadaljujeta sodne boje po ločitvi leta 2018. V središču spora je zdaj njuno posestvo v Provansi oziroma njegovo prihodnje lastništvo.

Chateau Miraval je čudovito vinogradniško posestvo na pol poti med Marseillem in Nico, znano predvsem po odličnih rosejih. Par je graščino kupil leta 2008, v središče svetovne javnosti pa je prišla leta 2014, ko sta se tam poročila na sanjski poroki.

Iz mesta največje sreče pa se je dvorec spremenil v jabolko spora, potem ko se je Angelina odločila prodati svoj delež dvorca podjetju Stoli. Po njenem mnenju bo koncern, znan predvsem po proizvodnji žganih pijač, s svojo mednarodno promocijsko mrežo in izkušnjami lahko pomagal nadgraditi znamko Miraval, Brad pa se z njo ne strinja.

Čudovito posestvo med vinogradi je vredno več deset milijonov evrov. Foto: Reuters
Čudovito posestvo med vinogradi je vredno več deset milijonov evrov. Foto: Reuters

Prodaja je sprožila celo serijo tožb in sodnih sporov, v zadnjem pa je slavila Angelina, saj je sodišče odločilo, da mora Brad njenim odvetnikom izročiti celo serijo dokumentov o posestvu, ki jih ta ne želi oddati. Po besedah Angeline naj bi ti dokazovali finančno smiselnost in poslovno smotrnost prodaje, ki jo Brad zanika.

A v ozadju na videz popolnoma poslovnega spora je globoka čustvena navezanost para na dvorec in njegovo prihodnost. Kot pravijo viri blizu Brada, si ta želi posestvo spremeniti v nekakšno zatočišče za njune otroke, Angelina pa se želi čim prej znebiti spominov na njuno nekdanje skupno domovanje.