Karl Cook in Kaley Cuoco na zabavi po zlatih globusih leta 2019. Foto: AP
Karl Cook in Kaley Cuoco na zabavi po zlatih globusih leta 2019. Foto: AP

Zvezdnica serij Veliki pokovci in Stevardesa ter 30-letni Cook, po poklicu jahalec, sta novico o razhodu potrdila v skupni izjavi in z njo presenetila mnoge, saj sta še nedavno objavljala skupne fotografije na Instagramu, na katerih sta delovala zelo srečno.

"Kljub globoki ljubezni in spoštovanju drug do drugega sva spoznala, da sta naju najini poti popeljali v nasprotne smeri," sta zapisala.

"Čeprav bi si želela ohraniti ta del najinih zasebnih življenj zaseben, pa sva oba tako velik del najinega skupnega popotovanja delila z javnostjo, da sva želela biti tudi o tem odkrita. Med nama ni nobene jeze ali sovražnosti, ravno nasprotno."

"To odločitev sva sprejela skupaj, v izjemnem spoštovanju drug drugega, zato vas prosiva, da ravnate enako in naju razumete, da več podrobnosti ne bova delila, prav tako ne bova razhoda več komentirala," sta še dodala.

"Zakaj si ostal z mano tako dolgo?"

Kaley Cuoco, navdušena jahačica, se je začela dobivati s Cookom, sinom miljarderja Scotta Cooka, direktorjem družb eBay in Procter & Gamble, leta 2016.

Zaročila sta se za njen rojstni dan 30. novembra 2017, poročila pa sta se junija 2018. Poroka je potekala v konjušnici blizu San Diega v ozkem krogu družine in prijateljev.

Junija letos sta ob tretji obletnici poroke vsak na svojem Instagramu delila skupne fotografije in zaljubljena posvetila.

"NY, 30. junij. 2016 je leto, ko sva se spoznala. Točno dve leti, preden sva se poročila, in zdaj sva poročena tri leta! Zakaj si ostal z mano tako dolgo?! Iskreno sem impresionirana, @mrtankcook lol. Ljubim te tako močno, niti sanja se ti ne ... Čestitke ob obletnici!!!" je zapisala Kaley ob pet let stari fotografiji.

Cook ji je odgovoril na svojem Instagramu: "Strinjam se, @kaleycuoco, tudi sam se čudim, da so minila že tri leta, zdi se, da so minila v trenutku! Tako zelo te ljubim in komaj čakam na še milijon skupnih let!"

Prvega zakona konec po manj kot treh letih

Cuocova, najbolj znana po vlogi Penny v humoristični seriji, ki jo je upodabljala kar 12 let (2007–2019), je lani požela največje hvale kritikov v svoji karieri z vlogo nevrotične, zapite in razuzdane stevardese Cassie Bowden v seriji Stevardesa, za katero je bila tudi nominirana za zlati globus.

Ravno prejšnji teden je končala snemanje romantične komedije Meet Cute s Petom Davidsonom, s katerim naj bi se odlično ujela, čeprav naj zveza ne bi prerasla v romantično.

Igralka je bila pred Cookom med letoma 2013 in 2015 poročena z ameriškim teniškim igralcem Ryanom Sweetingom, s katerim se je zaročila po treh mesecih zveze.

Še prej je bila leta 2011 pol leta zaročena s strokovnjakom za zasvojenosti Joshem Resnikom, med letoma 2007 in 2009 pa je bila v zvezi s soigralcem iz serije Veliki pokovci Johnnyjem Galeckim, s katerim sta ostala dobra prijatelja.