Kate je malo po objavi članka v resnici prejela oskarja - za najboljšo in ne najbolj nadležno igralko, seveda. Foto: Reuters
Kate je malo po objavi članka v resnici prejela oskarja - za najboljšo in ne najbolj nadležno igralko, seveda. Foto: Reuters

Časopis je namreč januarja objavil članek z naslovom Bi morala Kate Winslet dobiti oskarja za najbolj nadležno igralko?, v katerem je avtor Chris Bickmore zatrjeval, da ne ravno koščeno suha igralka laže o tem, kako in koliko telovadi, in da so fotografije, ki jih je malo predtem objavil Vanity Fair, zagotovo retuširane.

Bickmore, ki se je razglasil za profesionalnega retušerja, je takrat precej podrobno "obdelal" vsak delček njenega telesa na posameznih fotografijah in vztrajno zatrjeval, da njeno telo ne more biti v resnici tako, kot je videti na fotografijah.

Njena dolžnost je bila, da se odzove
34-letna Britanka je takoj ogorčeno zanikala vse obtožbe in kmalu nato proti časopisu tudi vložila tožbo. Kot omenjeno, jo je najbolj zmotila trditev, da do svoje postave ni prišla zgolj s telovadbo. "Zdelo se mi je, da je moja dolžnost, da se odzovem na te obtožbe in tako pokažem, da se nisem izneverila svojim načelom glede telovadbe in prehrane, ki jih vedno vztrajno zagovarjam," je dejala zvezdnica filmov Titanik in Bralec ter dodala: "Verjamem, da bi morali ženske spodbujati k temu, da se sprejemajo take, kot so. In da nekdo namiguje, da sem o tem lagala, je nedopustno."

Igralkina odvetnica Rachel Atkins je na sodišču med drugim še zatrdila, da je bil članek, opremljen z nazornimi fotografijami, za igralko izredno žaljiv. Daily Mail je že septembra objavil uradno opravičilo in privolil v plačilo odškodnine ter sodnih stroškov. Sodišče je tako odločilo, da mora časnik oskarjevki plačati 25.000 funtov (28.000 evrov).