Bo lepotica v prihodnosti tudi pesnica in pevka? Foto: Reuters
Bo lepotica v prihodnosti tudi pesnica in pevka? Foto: Reuters
Pete Doherty
Saga o mamilih se nadaljuje ... Foto: Reuters
Pete in Kate
Razvpiti par v srečn(ejš)ih časih ...

V njej mu očita, da je mamila vedno ljubil bolj od nje. Pesem, napisano na roko, so odkrili v enem od Dohertyjevih dnevniških zapisov (namerava jih uporabiti v svoji avtobiografiji) in objavili v literarni reviji. Pod Dohertyjevim priznanjem o uporabi mamil je Mossova zapisala: "Ljubiš jih bolj kot mene. Zato bi lahko jokala cel dan, zato ne morem dihati."

Pete je zaprosil Kate
Dnevnik - večina zapisov je s konca leta 2005 in začetka leta 2006 - tudi razkriva, da je Doherty Mossovo prosil za roko in ji obljubil, da bo nehal jemati mamila, če bo ponudbo sprejela.

Katino pesem so objavili v reviji Full Moon Empty Sports Bag, katere urednik je Paul Roundhill, Dohertyjev prijatelj in literarni zastopnik. Povedal je, da mu je Pete sam predlagal objavo dnevniških zapisov, ki sta jih pisala skupaj s Kate. Iz dnevnika je mogoče razbrati, da je šel Doherty z mamili odločno predaleč. Kate mu je ves čas govorila, naj se vendar spravi v red, in je celo plačala za zadnji želodčni vsadek zdravil, ki naj bi mu pomagala. A cariniki so odprli pošiljko z naslovom težavnega rockerja, saj so menili, da gre za "sumljivo substanco". Šlo pa naj bi za zdravilo, ki pevcu v obliki vsadkov pomaga premagovati odvisnost od mamil. Tako se je njegov zadnji poskus z vsadki klavrno končal, saj so zaradi odprtja paketa postali septični, kar bi bilo lahko zelo nevarno zanj.

Kate gleda v prihodnost?
Objava v pesniški reviji je Katin literarni prvenec, ki naj bi bil zelo zanimiv, kot je tudi ona sama, je dodal Roundhill in povedal še, da meni, da Kate s petjem (Dohertyju se je pridružila pri pesmi La Belle et la Bette njegove skupine Babyshambles) in pisanjem gleda v prihodnost, ko bi se rada ukvarjala s čim bolj zanimivim od manekenstva.

O Petu Dohertyju pa Roundhill pravi, da je trenutno "čist" in je vse skupaj zanj gotovo zelo težko. A vse to dela za Kate, saj želi, da bi njuno razmerje nekoč uspelo.