Mnogi se sprašujejo, kako mu je uspelo očarati lepo Kate. Foto: EPA
Mnogi se sprašujejo, kako mu je uspelo očarati lepo Kate. Foto: EPA
Kate Moss
Po prihodu iz Arizone je spet začela delati in izgleda odlično. Foto: Reuters
Pete in Kate
Pred kokainskim škandalom sta govorila celo o poroki ...

26-letnega rockerja, ki je bolj kot po svoji glasbi znan kot občasni fant Mossove, so v sredo v Londonu priprli zaradi suma posedovanja mamil. Policija je Dohertyja ustavila med vožnjo, saj naj bi z avtom nenadzorovano in zmedeno krožil po zahodnem delu Londona.

Policija je pri njem našla prepovedane substance, in sicer mamila kategorije A, v katero spadata kokain in heroin. Peta so odpeljali na lokalno policijsko postajo in ga po plačilu varščine izpustili. Javiti se jim mora naslednji mesec.

Doherty je sicer nekdanji pevec skupine The Libertines, zdaj pa poje pri skupini Babyshambles. Iz prve skupine so ga odslovili zaradi težav z mamili in ker ga drugi člani niso mogli več prenašati.

Njegovo razmerje z Mossovo se je časovno ujemalo z njenimi širši javnosti dobro znanimi težavami z mamili. Septembra se je po objavi razvpitih fotografij, na kateri naj bi uživala kokain, zatekla na kliniko v Arizoni, kjer ni želela sprejeti Peta.

Mossova je zdaj izjavila, da ji je žal, da je Peta sploh spoznala, in roti ga, naj se ne vmešava več v njeno življenje, a tudi Doherty ima veliko povedati o svoji nekdanji veliki ljubezni. Trdi, da je Kate rehabilitacijski center v Arizoni obiskala samo zato, da bi zaščitila svojo kariero, ne pa da bi se res rešila svoje odvisnosti. Vključila se je v tridesetdnevni program odvajanja od mamil, nekaj podobnega naj bi prestal tudi Pete, a mu ni uspelo, zato ga je Mossova dala na čevelj. Pete trdi, da je Kate na smrt prestrašena, da se bo zlomila in spet posegla po drogah, hkrati pa se boji, da bi jo spet zasačili, in ve, da bo morala biti bolj diskretna.

Tudi 31-letna Kate nima o Petu povedati nič dobrega. Povedala je, da je odvisnik in da ga je nekoč ljubila, a le zato, ker jo je zaslepil njegov videz izgubljenega fantka.

Še posebej jezna pa je nanj zato, ker naj bi se s ponudniki pogajal o visokih vsotah denarja, ki bi mu jih plačali, če bi izdal vse zanimive podrobnosti njune zveze. Razmišljal naj bi tudi o pisanju knjige o njuni romanci.