Kate je pred večerjo gotovo čutila nekaj napetosti, a je bila po samem dogodku menda videti zelo sproščena. Foto: Reuters
Kate je pred večerjo gotovo čutila nekaj napetosti, a je bila po samem dogodku menda videti zelo sproščena. Foto: Reuters

Takšen dogodek kraljica priredi vsako leto, preden se odpravi na božično-novoletne počitnice. Sveža zaročenca sta se od palače St. James do Buckinghamske palače kljub majhni razdalji peljala z avtomobilom v družbi varnostnikov, ki so spremljali tudi princa Charlesa in Camillo, vojvodinjo cornwallsko.

V palači se je 28-letna Kate družila s številnimi pomembneži modre krvi, saj so se večerje udeležili vsi kraljičini potomci, z večino njenih vnukov vred. Poleg poroke kraljičinega najstarejšega vnuka Petra Phillipsa leta 2008 je bilo to prvič, da se je Kate družila s celotno družino naenkrat, ugibajo poznavalci.

Kate in William sta z večerje odšla kaki dve uri in pol pozneje, tokrat je bila prihodnja princesa stisnjena med Williama in njegovega brata v uradnem terencu kraljeve družine.

Kate po večerji "žarela"
Kot je za revijo People povedala poznavalka kraljeve družine Judy Wade, je bil to "prelomen dan za Kate", saj je bilo tam več kot 40 članov kraljeve družine in je bila zaradi tega gotovo pod velikim stresom. Neki opazovalec pa je poročal: "Ko je odšla z večerje, je bila Kate videti zelo srečna. Široko se je smejala." Neki drugi vir, ki je opazoval na vratih palače, pa je dodal, da je "žarela".

Mlada zaročenca med prazniki ne bosta odpotovala v Norfolk s kraljico in družino. William bo delal, za Kate pa še ni jasno, ali se mu bo pridružila v Severnem Walesu ali bo božič preživela s svojo družino.