Perryjeva je po ločitvi od Russlla Branda postala obsedena z vesoljci. Odrasla je sicer v strogem katoliškem duhu, toda po ločitvi je začela odkrivati nove poglede na svet. Foto: EPA
Perryjeva je po ločitvi od Russlla Branda postala obsedena z vesoljci. Odrasla je sicer v strogem katoliškem duhu, toda po ločitvi je začela odkrivati nove poglede na svet. Foto: EPA
Katy Perry
Z vesoljskimi bitji se je spoznala prek serije Ancient Aliens, kjer raziskujejo, ali so morda vesoljci že pred tisočletji obiskali Zemljo. Nad serijo je bila tako navdušena, da je naročila kar 50 DVD-jev, ki jih je razdelila med svoje prijatelje. Foto: EPA

Ameriška pevka, ki je prodrla na glasbeno prizorišče s singlom I Kissed A Girl, se je znova razgovorila o svojem zasebnem življenju. Tokrat v pogovoru za revijo GQ. Zasluge za svojo seksi postavo je pripisala uresničenim molitvam. Po njenih besedah je namreč za izklesano telo molila že, ko je bila stara enajst let.

"Nekega večera sem ležala na hrbtu, gledala v prste na nogah in molila k Bogu. Rekla sem: 'Bog, mi boš prosim dovolil, da imam tako velike prsi, da ne bom videla svojih prstov na nogah, ko bom ležala na hrbtu?' Bog je uslišal moje molitve. Ampak nisem imela pojma, da bodo posledično padle na moje pazduhe," je Perryjeva delila svojo anekdoto za bralce revije.

A tu se ni končalo. Pevka, ki je pred tedni izdala svoj novi album Prism (naznanil ga je singel Roar), je znova spregovorila o vesoljcih, tokrat je celo namignila, da bi bilo morda modro, če bi svoj pogled na njih delila s predsednikom Obamo.

"Verjamem v astrologijo. Verjamem v vesoljce. Gledam v zvezde in si mislim: 'Kako smo lahko toliko zagledani vase, da mislimo, da obstaja samo ena oblika življenja?' Če se moj odnos z Obamo še izboljša, ga bom to vprašala," toda za zdaj pravi pevka, da še ni čas za te debate.

Njen odnos s predsednikom ZDA je sicer precej močen, je še dodala: "Lahko da sem osvojila zanj zvezno državo Wisconsin. Pravzaprav nisem storila veliko. Toda poklical me je nekajkrat, kar je bilo zelo lepo."

Nastop, ki je dvignil prah
Malo skromnejša je bila, ko je beseda nanesla na njen nastop na zadnji podelitvi ameriških glasbenih nagrad (AMA), ko je nastopila v gejšinem kostumu. Perryjeva je izbiro oblačil - zaradi katerih so jo napadli prek družbenih omrežij, češ da je rasistka -, upravičila z besedami, da gejše veljajo za simbol brezpogojne ljubezni. Zato se ji je zdela ustrezna vizualizacija za skladbo, ki jo je napisala ob zadnjem razhodu s svojim partnerjem - tudi glasbenikom Johnom Mayerjem.